Merhaba iş kazasından dolayı 100 gündür raporluyum iş kanununda alınan raporların fazla olmasına karşılık iş verenin ilgili yasa gereği iş akdi fesih hakkı var mıdır? eğer var ise işe iade davası ve alacaklarım nasıl şekillenir?
Printable View
Merhaba iş kazasından dolayı 100 gündür raporluyum iş kanununda alınan raporların fazla olmasına karşılık iş verenin ilgili yasa gereği iş akdi fesih hakkı var mıdır? eğer var ise işe iade davası ve alacaklarım nasıl şekillenir?
orda 10 aylık rapor belirtiliyo bunun maksimumu kaç acaba mesela ben nisan ayında iş kazası geçirdim 90 gün aldım aralık ayında tekrar ameliyat oldum 100 günlük aldım bu iş akdi feshi gerektiriyomu sonuç ta iş kazasından dolayı mağdur edildim.Keza iş kazası nedeni iş yerine bağlı şöförün kaza yapması.
MADDE 25. - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir
- Sağlık sebepleri:
a) alt bendinde sayılan sebepler dışında işçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı; belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre 17 nci maddedeki bildirim sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar. ... Ancak işçinin iş sözleşmesinin askıda kalması nedeniyle işine gidemediği süreler için ücret işlemez.
Bildirim süresini iş sözleşmesinin başladığı tarihe göre 17. maddede belirtilen süreler dikkate alınarak hesaplanır . örneğin iş akdiniz 6 aydan birbuçuk yıla kadar sürmüşse bildirim süresi dört haftadır. bu durumda 10 haftalık rapor işverenin iş akdini feshi için haklı neden teşkil eder.İşveren bu durumda iş akdini tazminat ve diğer alacaklarınızı ödeyerek feshedebilecektir. İş kazası olmasının sonucu değiştirmeyeceği kanaatindeyim. Ancak bu durumda sizin iş kazası nedeniyle dava açma hakkınız ayrı bir konudur.