Çeyiz Parası-Evlilik Yardımı
Merhaba, konuyla ilgili başka bir başlığa da yazdım fakat cevap gelmediği için bir başlık daha açıyorum kusura bakmayın lütfen. Sormak istediğim çok önemli bir soru var. 1985 doğumlu olan kızımın babası 2002 yılında vefat etti ve kızım babasından yetim aylığı alıyor. Şimdi üniversiteyi bitirdi ve deneme süresi ile bir şirkette çalışıyor. Deneme süresi bitiminde sigortalı olduğu zaman, maaşı kesilicektir bunu biliyoruz fakat işten ayrıldığında tekrar sigortaya başvurarak yetim aylığını bağlatma hakkı var mı? Aylığı tekrar bağlatırsa evlenme durumunda çeyiz parasını alabilecek mi?
Bu sorumuzun sebebi tv'de izlediğimiz kadarıyla, yasanın değiştiğini ve kişi 1 gün bile sigortalı olarak çalışırsa, yeniden maaş bağlanamayacağını ve evlilik yardımından mahrum kalacağını duyduk. Konu hakkında bizi aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Re: Çeyiz Parası-Evlilik Yardımı
Hemen sorunuzun altındaki konu da benzer bir soru var ve verilmiş bir cevap var.Tekrar etmeden önce bir inceleseniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=54440
Cevap: Re: Çeyiz Parası-Evlilik Yardımı
Merhaba sayın üyeler ve avukatlar,
3,5 yıllık evliyim. Eşim babasından SSK'dan yetim aylığı alıyordu. Evlenme yardımı ile ilgili eve bir kağıt gelmiş fakat eşimin annesi maaşından kesileceği korkusuyla kabul etmemiş. Kesilmeyeceğini öğrendiğimiz için tekrar başvurup bu yardımı alabilir miyiz? Reddettiğimiz halde hala parayı alma hakkımız var mı? Dilekçe örneği aradım aşağıdaki adresten fakat Emekli Sandığı için olanını bulabildim.
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/!ut...MT0UwTDBJVTQ!/
Bu dilekçe örneğinin SSK için olanı yok mu?
Teşekkürler.
Cevap: Re: Çeyiz Parası-Evlilik Yardımı
mrb benımde bır srum olucak bende babamdan emeklı parası parası alıyorum oldugu ıcın ama maasımı 3 ayda bır alıyorum 3 aylık yanıı bu durumda ceyız paramıı 3aylık olarak aldıgım parayla mı carparak alıcam yoksa 3aylıgımı aylıga bolerek aylık gelırın uzerınden 12 aylıkk para hesaplanark mı verıceklerrr banaa bır de basvrurdan sonra ne zamn verılıyor bılgısını olan varsaa cevaplarını beklıyorum tesekkurlerr