Re: Tehdit içerikli mesaj
Alıntı:
pyracantha rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadşlar. Benim bundan yaklaşık on gün kadar önce başıma bir olay geldi. Aracımla seyir halindeyken başka bir araç tarafından yolda sıkıştırılarak durduruldum. Aracın içinden 5-6 kişi indi ve üzerime doğru yürüdüler. Olayın yaşandığı yer evime çok yakın ve merkezi bir yer. Ama adamların niyeti kötüydü. Ordan uzaklaşmak zorunda kaldım. Beni epey bi kovaladılar ve yakalayamıcaklarını anladıklarında biri cep telefonunu aracın camına fırlattı. Yanımdaki arkadaş içlerinden birinin cebinden bıçak çıkardığını falan söyledi.
Ben olayın ne olduğunu hala anlayamamışken olaydan bir hafta sonra facebooktan bir mesaj geldi. O gün elimizden kaçırdık seni arabanın plakası elimde gördüğümüz yerde indircez gibi bi mesaj.
(Kişinin facebook'ta ismi yazıyor ama gerçek olup olmadığını bilmiyorum. Fotoğraf v.s. yok profilinde)
Bu mesaj üzerine emniyete başvurdum fakat elimizde somut birşey olmadığı için
(aracın plakası, isim soyisim gibi) yardımcı olamayacaklarını söylediler. Ben devlet memuruyum ve hiçkimseyle bir sorunum olmadı şu ana kadar görev yaptığım yerde. Bir haftadır düşünüyorum işin içinden çıkamadım. Açıkçası tedirginim. Elimde tehdit mesajları var ama facebookta. Savcılığa başvurmayı düşünüyorum fakat beni tehdit edenin kim olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Bu konuda ne yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Hem tehdit ediliyorum diyorsunuz hemde savcılığa başvursammı diyorsunuz.! Tehdit ediliyorsanız tabiki savcılığa başvuracaksınız. Niye emniyete gidiyorsunuzki.? Facebook ta tehdit içerikli sayfanın çıktısını alıp bağlı olduğunuz adliyenin nöbetçi savcısına bir dilekçe ile başvurun, savcı gereğini yapacaktır.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Hem tehdit ediliyorum diyorsunuz hemde savcılığa başvursammı diyorsunuz.! Tehdit ediliyorsanız tabiki savcılığa başvuracaksınız. Niye emniyete gidiyorsunuzki.? Facebook ta tehdit içerikli sayfanın çıktısını alıp bağlı olduğunuz adliyenin nöbetçi savcısına bir dilekçe ile başvurun, savcı gereğini yapacaktır.
Pardon nöbetçi savcı değil müracat savcısına.
alexander1972 cevabın için teşekkürler fakat şurda bir yanlış anlaşılma var sanırım. Çünkü ben savcılığa başvursam mı demedim. Benim demek istediğim elimde mesajı atanın kim olduğuna dair kesin bir bilgi yok. Aracın plakasını da alamadım olay anında.
Benim burda öğrenmek istediğim savcılığın bu konu da yapabileceği birşey var mıdır? Yani elimde herhangibir isim ve ya eşgal olmadan sadece facebook mesajından yola çıkarak birşey yapıp yapamayacağı?
Alıntı:
pyracantha rumuzlu üyeden alıntı
alexander1972 cevabın için teşekkürler fakat şurda bir yanlış anlaşılma var sanırım. Çünkü ben savcılığa başvursam mı demedim. Benim demek istediğim elimde mesajı atanın kim olduğuna dair kesin bir bilgi yok. Aracın plakasını da alamadım olay anında.
Benim burda öğrenmek istediğim savcılığın bu konu da yapabileceği birşey var mıdır? Yani elimde herhangibir isim ve ya eşgal olmadan sadece facebook mesajından yola çıkarak birşey yapıp yapamayacağı?
Siz savcılığa şikayetinizi yapın, olayı anlatır dilekçe yazın, gerisini araştırmak savcının işidir.