Aile sorunları sebebiyle soyadı değişikliği
Merhaba;
Benim eşimin soyadını değiştirmek istemesiyle ilgili bir sorum olacak.
Eşim ailesiyle sürekli sorun yaşıyor. Babası alkol bağımlısı ve psikolojik problemleri var.Aynı şekilde annesi de.Babası telefonda sürekli olarak eşime küfür ve hakaretler yağdırıyor ve kendi soyadını kullanarak hiçbir işlem yapmamasını, soyadını kullanmamasını söyleyip tehdit ediyor.Aynı şehirde oturduğumuz süre içinde kapımıza silahla bile dayandı.En son 2 gün önceki kavgada artık eşim babasının veya alternatik olarak annesinin soyadını bile istemediğini söyledi.Bunun için savcılığa başvuracak.Ancak hakimin ikna edilmesi gerektiğini okumuştum.
Yaşanan sıkıntılara benim şahitlik etmem yeterli olur mu?Değiştirme kararı çıkarsa soyadı seçme hakkımız var mıdır?Masraflar ne olur?
Bir de medeni kanunda erkeğin yeni kütük açabileceğine ilişkin bir madde okumuştum.Eşim yeni kütük açtırmak için ne yapmalı?Eşim yeni kütük açtırdığı takdirde yaşanan değişiklikler neler olur?Hala onun ailesine mensup görünür müyüm?
Bunları istememiz biraz duygusal sebeplere dayalı biliyorum ama 7 aylık evlilik içinde huzurlu gün geçirmedik ailesi yüzünden.Ben de bıktım o da bıktı, ne olur yol gösterin.
Re: Aile sorunları sebebiyle soyadı değişikliği
Kimse cevap vermeyecek mi?
Re: Aile sorunları sebebiyle soyadı değişikliği
Asliye hukuk mahkemesi kararı gerekmektedir, doğru.Soyadının değiştirilmesi için mutlaka bir haklı sebep gerekmektedir.Bahsettiğiniz olaydaki durumlarda büyük ihtimalle haklı sebep olarak görülecektir ancak bunları mahekemede ispatlamanız gerekmektedir.Tek bir kişinin şahitliği yanında başka delillerde sunmanız sizin yararınıza olacaktır
Re: kayıt düzeltme davaları
olabildiğince fazla delil toplayın
Re: kayıt düzeltme davaları
Cevap veren herkese teşekkür ediyorum.
Cevap: Aile sorunları sebebiyle soyadı değişikliği
Yeni kütük açtırmak için ne gerekiyor? benim de geçerli sebep ve kanıtlarım var nüfus müd. aradığımda kütük açtırmayı bilmediklerini söylediler. Benim nasıl bir yol izlemem gerek lütfen yardımcı olun...
Cevap: Aile sorunları sebebiyle soyadı değişikliği
Of of.... ben bu konu hakkında birşey bulamayacağım :S