Tekrar evlenmem halinde velayet geri alınabilr mi?
Yaklaşık bir yıl önce eşimle ayrıldım.Eşimin isteği üzerine oğlumn velayeti bende kaldı. Anlaşarak ayrıldık. Ama annesinin isteği üzerine yaklaşık 4 aydır oğlum annesiyle kalıyor.Kreşe verdik daha ii eğitim alması için ve kreş masraflarını ben karşılıyorum.bu ay sonunda oğlumu alacağım diye anlaşmıştık. Ve ben yeni bi ewlilik yaptım.
Yeni evlilk yapmam nedeniyle oğlumun velayetini geri alabilrmi?
Re: Tekrar evlenmem halinde velayet geri alınabilrmi?
Alıntı:
Bkarakas rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık bir yıl önce eşimle ayrıldım.Eşimin isteği üzerine oğlumn velayeti bende kaldı. Anlaşarak ayrıldık. Ama annesinin isteği üzerine yaklaşık 4 aydır oğlum annesiyle kalıyor.Kreşe verdik daha ii eğitim alması için ve kreş masraflarını ben karşılıyorum.bu ay sonunda oğlumu alacağım diye anlaşmıştık. Ve ben yeni bi ewlilik yaptım.
Yeni evlilk yapmam nedeniyle oğlumun velayetini geri alabilrmi?
Gönül rızası ile yani anlaşarak çocuğunuzun velayeti sizde kalmış. İyi niyetli yaklaşıp çocuğunuzun geleceği için annesinin yanına da göndermişsiniz. Masraflarını da karşıladığınızı belirtiyorsunuz.
Eşiniz eğer çocuğunuzun velayetini sitiyor ise dava açmak zorunda ve davasında sizin çocuğunuza gerektiği şekilde bakamadığınızı da ispatlamalı.
Yeni evliliğiniz velayet için elbette etken ancak doğru kararı tüm bu olguları değerlendirecek olan hakim verecektir.
Geçmiş olsun..
Re: Tekrar evlenmem halinde velayet geri alınabilrmi?
Cevabınız için teşekkürler.
Eski eşim velayet için dava açarsa Hakim karar verirken nelere dikkat eder.
Benim yapmam gerekenler nelerdir?
Evlilik yapmış olmamın ne gibi dezavantajları vardır?