Kaybedilen Aidat Makbuzları
Merhabalar;
Ben 1 yıldır bir sitede oturuyorum. 2008 mayısından beridir gerek aidatlarımı gerekse daireme ait su parasını (su ortak olduğu için yönetim bölüyor) makbuz karşılığı yönetime ödedim. Derken kasım ayında yönetimin site sakinlerini hortumladığı iddiasıyla olağanüstü kurul toplandı ve yönetimi değiştirdi. O gün eski yönetici, yönetim ofisindeki tüm evrakları ve bilgisayarı alarak kaçtı. Şimdi sitenin sağa sola borcu mevcut ve yeni yönetim eski yöneticiye dava açmış durumda. Ancak borçları da kapatmak için elden ödemelere ilişkin makbuzları görmek istiyorlar. Ben tüm ödemeleri yapmış olmama rağmen dekontları bulamıyorum. Tüm kayıp dekontları tekrar ödemek durumunda kalır mıyım? Mağdur olmamak için ne gibi bir yol izlemem gerekir?
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Re: Kaybedilen Aidat Mabuzları
İşletme defteri mevcutsa muhtemelen makbuzlar (daha doğrusu ödemeler) gelir hanesine işlenmiştir. Şayet işletme defteri eski yöneticide kaldıysa, zaten kendisine açılan davada mahkeme defteri kendisinden isteyecektir. Defterde veya makbuz koçanlarında ödemeleriniz gözükmüyorsa malesef durumunuz kötü.
Re: Kaybedilen Aidat Mabuzları
Eğer defterler ele geçebilirse bir sorun görüneceğini zannetmiyorum. Ama benim korkum mahkeme istediği halde eski yönetici defterleri veya makbuz koçanlarını vermeyebilir mi? Kaybettim der veya vermezse ortaya çıkacak durumda borçların sorumlusu kim olur?
Yardımlarınız için teşekkürler