Re: Boşanmada mal kaçırma
Alıntı:
ercantan70 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben ablam ve eşi arasında geçen bir olayla ilgili yardım isteyeceğim. Boşanmak için avukatına vekelet veren eniştem, henüz boşanma davası açmadı, yakında açacak.Ancak kendi ablamla ortak çalıştıkları işyerlerinden tüm özel eşyalarını ve şirketle ilgili herşeyi aldı. Ablam orayı işleten ve sahibi olan kişidir, ancak eniştemle birlikte orada da zaman zaman çalıştılar, ve eniştemin şirkete ortaklığı var. yani eniştem oraya giren biri ama ablamın izni olmadan girip toplamış herşeyi. biz suç duyurusunda bulunduk.Ablamın 3 ayrı şirketi var market işletiyor. bu şirketlerden birine eniştem ortak.Ama girdiği market kendi ortak olduğu resmi adres değil. Suç duyurusunda bulunduk bi sonuç çıkarmı.İnkar ederse ne olur, kabul ederse ama kendi şirket ve özel eşyalarına el koyduğunu söylerse ne olur?
Her zaman belirttiğimiz gibi her olayın kendi özgü nitelikleri var.Ablanız ve eniştenizin şirketleri ne tür bir şirket türü...Hisseleri ne oranda? Adi şirket mi,Limited şirket mi,v.s..
Buradan sorunuza cevap vermek bir doktorun hastaya sanal alemde veya telefonla teşhis koyması ve tedavi önermesi gibi bir şey.
Bu nedenle hukuki ve ekonomik çıkarlarını koruması için ablanızın avukatından hukuki yardım alması gerekli...
Sayın Ferda Aydın, çok teşekkür ederim yanıtınız için.
Konuyu detaylandırayım. Ben tam anlatamadım konuyu sanırım.Boşanmada paylaşılacak mal birtek ev var bunun dışında eniştem davayı açan kişi olarak aile şirketimizden kazanılanlardan hak iddia edebilirmi, bahsettiğim gibi kendi payıda var bu durum bizi nasıl etkiler
Alıntı:
ercantan70 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ferda Aydın, çok teşekkür ederim yanıtınız için.
Konuyu detaylandırayım. Limited şirket ve %50 ortaklıkları var. imza yetkisi ablamda.Bu bahsettiğim olay suç teşkil eder mi, ondan bile emin değilim.Ama yine de ablam suç duyurusunda bulundu. Eniştemin böyle birşeye hakkı var mı el koyabilir mi, yoksa bu hırsızlığa mı girer, cezası nedir?
Rica ederim.Ablanızın bu şikayet'te bulunmakta hakkı var.Biz burada bir avukat meslektaşımıza iş çıksın diye profesyonel yardım alın demiyoruz.....
Zira dilekçeciler denilen! kişilere -aslında hiç bir mesleki vasıfları yok- yazdırılan dilekçeler yüzünden hem siz kaybediyorsunuz hem de yargılama zamanı ve devlet....
Bir av. olarak zamanımın bir kısmı dilekçeci denilen kişilerin yaptıkları yanlışlıkları düzeltmekle geçiyor..:(
Neyse ben konuyu iyice karmaşık hale getirdim. Sonra tekrar detaylı yazacağım.teşekkürler