Yargıtaydan gelen karara tekrar itiraz edilir mi?
arkadaşlar ben dosyamı yargıtaya temyize gönderdim.ve benim davama benzer bir davadan dolayı yargıtayın vermiş olduğu karar var onuda ekledim dosyaya oradan benim aleyhime bir sonuç gelirse yani o benzer olaydaki kararı vermezlerse kararı düzeltmeleri için tekrar yargıya başvurabilirmiyim.
Re: yargıtaydan gelen karara tekrar itiraz edilirmi
Dosyanız Yargıtay'dan ya onanarak ya da bozularak dönecektir. Onanarak dönerse yapabileceğiniz birşey yok, ancak şartları varsa olağanüstü kanun yollarına başvurabilirsiniz (karar düzeltme, yargılamanın iadesi gibi). Bozularak dönerse mahkeme yeniden yargılama yapar. Bozmaya uyar ya da direnir. Bu iki durumda da mahkemenin kararını yeniden temyiz edebilirsiniz.
Cevap: Re: yargıtaydan gelen karara tekrar itiraz edilirmi
Alıntı:
Dariya rumuzlu üyeden alıntı
Dosyanız Yargıtay'dan ya onanarak ya da bozularak dönecektir. Onanarak dönerse yapabileceğiniz birşey yok, ancak şartları varsa olağanüstü kanun yollarına başvurabilirsiniz (karar düzeltme, yargılamanın iadesi gibi). Bozularak dönerse mahkeme yeniden yargılama yapar. Bozmaya uyar ya da direnir. Bu iki durumda da mahkemenin kararını yeniden temyiz edebilirsiniz.
Dosyam yargıtayda onanmış.Bundan sonra anayasa mahkemesine veya AİHM müracaat için sırasıyla nasıl bir yol izlemeliyim.Ayrıca Anayasa mahkemesine başvurmadan önce Savcılıktan yargılamanın iadesini istememe gerek var mı?Ayrıca bu Anayasa mah.veya AİHM süreci kararı durduru mu?
Cevap: Re: yargıtaydan gelen karara tekrar itiraz edilirmi
Davalı Şirket'in Yargıtayın onama kararı sonrasında karar düzeltme haricinde yapılabilecek başka bir itiraz yolu varmı,bilgilendiren olunursa sevinirim