Telefon konuşmalarının içeriği geriye dönük çıkarılabiliyor(muş)
Bildiğiniz üzere her şey 12 Haziran 2007 tarihinde Trabzon'da jandarmanın Alo 156 ihbar hattına gelen bir telefonla başlamıştı. Bunun üzerine alınan arama kararı neticesinde yapılan aramada Ümraniye'de bir gecekondunun çatısında meşhur el bombaları bulunmuştu.
Bunun konumuzla ne ilgili var diyenlere?
12 Haziran 2007 tarihinde başlayan bir soruşturma neticesinde hazırlanan iddianamede (2. iddianame syf.123) Taner ÜNAL ile Doğu PERİNÇEK'in 06.06.2007 tarihinde yaptığı telefon görüşmesine nasıl yer verilebiliyor? Ya bu tarihlerde de bir tertip düzenlenmekteydi ya da bildiklerimizin aksine telefon görüşmelerinin içeriği geçmişe dönük olarak çıkartılabiliyor.
Ne dersiniz?
Re: Telefon konuşmalarının içeriği geriye dönük çıkarılabiliyor(muş)
Yine iddianamenin 128 ve 129. sayfalarında aynen şu ifade yer almaktadır (tarihe dikkat 25.04.2007) :
Alıntı:
Tape no:86, 25.04.2007 tarihinde saat:17.05 de Mehmet Fikri KARADAĞ ve ALI isimli şahısların yaptığı görüşmede özetle; M.Fikri KARADAĞ’ın “ Mümin KELEŞ diye bir tane şeyle tanıştım. Özel harpçiyim falan diyor. ...Osman bizim Osman GÜRBÜZ’e elli tane suç, yapmadığı kalmamış” dediği, ALİ’nin de “yani Osman demiyoruz ki şey sütten çıkmış bilmem ne kaşık, demiyoruz ki biz, yatmış çıkmış, cezasını çekmiş, aslan gibi de geziyor, vatanı milleti müdafaa ediyor, yani şimdi birisini öldürdü, birisini vurdu, cezaevinde hangimiz yatmadık ki, ...ben de yattım, çıktım, ... mühüm olan vatanımızı sevmek” dediği, M.Fikri KARADAĞ’ın da “ Osman GÜRBÜZ’ü tanırım da, o da….”şeklindeki görüşmeden sanık Fikri KARADAĞ’ın Osman GÜRBÜZ ü tanıdığı ve geçmişine de bildiği, konuştuğu ali isimli kişinin bizde ceza evine girdik çıktık sözlerinden Kuvayı Milliye Derneği (1919) çatısı altında genel de daha önce suç işlemiş kişilerin toplandığını ortaya koyduğu,bu durumunda ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜN sistemle barışık olmayanların örgüte alınması prensibini uygulamaya koyduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Ancak daha önceden dinlemesi kararlaştırılan ve uygulamaya konan telefon içerikleri kayıtlara geçebiliyor....Ama hangi telefon ile hangi telefon arasında tarih saat olarak görüşme yapıldığı saptanabiliyor...
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Ancak daha önceden dinlemesi kararlaştırılan ve uygulamaya konan telefon içerikleri kayıtlara geçebiliyor....Ama hangi telefon ile hangi telefon arasında tarih saat olarak görüşme yapıldığı saptanabiliyor...
peki bu konuşmalar herhangi bir gsm şebekesinde gerçekleşiyor ise ve kişi kanuni yollara başvurmadan kendisi kendi hattına ait bilgilerin dökümlerini ister ise ne yapması gerekiyor nasıl bir yol izlemesi gerekmekte
Cevap: Re: Telefon konuşmalarının içeriği geriye dönük çıkarılabiliyor(muş)
Alıntı:
GizliGizli rumuzlu üyeden alıntı
peki bu konuşmalar herhangi bir gsm şebekesinde gerçekleşiyor ise ve kişi kanuni yollara başvurmadan kendisi kendi hattına ait bilgilerin dökümlerini ister ise ne yapması gerekiyor nasıl bir yol izlemesi gerekmekte
Sonuçta konuşma sizinle bir başka kişi arasında geçiyor. Burada başkalarının gizliliği ifşa edilebileceği için kanuni bir durum gerektirmedikçe bu kayıtlar paylaşılmaz diye düşünüyorum.
Cevap: Re: Telefon konuşmalarının içeriği geriye dönük çıkarılabiliyor(muş)
Bir yargı kararı olmadıkça kişiler arasındaki haberleşme dinlenemez, kayıt altına alınmaz, alınamaz. Bunun aksini yapan ciddi anlamda suç işlemiş olur.