Boşanma davası ve VeLayet hakkında
Merhaba.ßen 8 YıLLık evLiyim 6 yaşında bir oğlum var şu anda ana okulunda okuyor.Eşimden şiddetli qeçimsizlik yüzünden boşanmak istiyorum.Boşanma davasını ben açıcam.
-Bu süreçte evden ayrılmak istiyorum sizce doğru bir davranışmıdır bu davayı etkilermi ve bu süreçte çocuğumuda yanıma alabilirmiyim ?
Kendi üzerime annemden miras kaLan bir evim var ve şu anda kiracı oturmakta yani ordan kira qelirim var ayrıyettren çaLışıyorum.Eşim çocuğumun ana okuluna qitmesine karşı çıkıyordu , bende qitmesini istediğim için çalışmaya başladım maddi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ve halen çalışıyorum.Bunlara ek olarak SSk güvencemde var.Ve babam sağ olduğundan babamla oturabilirim babamında ek olarak emekli maaşı var.
-Bu durumda oğLumun velayetini aLmak istiyorum , bu mümkünmüdür yoksa babayamı veriLir ?
-Dava nekadar sürer ? Ve Avukat tutmam qerekirmi ?
Yardımcı olurmusunuz.TeşekkürLer..
Re: Boşanma davası ve VeLayet hakkında
Dava sürecinde evden ayrı olmanızın davaya bir etkisi olmaz. Davanız özel durum ve niteliğine göre bir celse de sürebilir, iki-üç yıl da. Bu tamamen davanın içeriğiyle alakalıdır. 6 yaşında bir çocuk muhtemelen anneye verilecektir, maddi gelirinizin olması da bunu kolaylaştırır. Bir avbukattan yardım almanız her aşamada lehinize olacaktır.