-
Sicil Raporları
Sayın Avukatçı arkadaşlar.Benim de sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir kamu kurumunda memur olarak 3 yıldır çalışmaktayım. Sicil raporlarımı dilekçe yoluyla istedim.Ancak gönderilmedi.Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvuruda bulundum ve kurul sicil raporlarımın onaylı birer suretinin gönderilmesi yönünde karar verdi.Kurul kararına istinaden çalışmakta olduğum kurum 3 yıllık sicil notlarımın onaylı birer fotokopisini tarafıma gönderildi.
Ancak bu raporlardaki "şahsiyet değerlendirmesi" bölümünün her 3 raporda da yer almadığını ,daha doğrusu o kısmın üzerinin kapatılarak fotokopisinin çekildiğini ve tarafıma bu şekilde yollandığını, gördüm.
Bu durumda ne yapabilirim?
-
Re: Sicil Raporları
Yeni bir müracaat ile şahsiyet değerlemesinin de tarafınıza gönderilmesini isteyin.
-
Re: Sicil Raporları
şahsiyet değerlendirmesi bölümünü isterken ne kadar bir sürede müracatta bulunmam gerekir ve bu müraccatı 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında mı yapmalıyım?
-
Cevap: Sicil Raporları
başvuru kesinlikle 4982 sayılı bilgi edinme kanununa göre yapılmalı,çünkü dmk 125 teki usulü takip etmek mantıksız olacak,zaten o kanuna göre böyle bir belgeyi istemek hak değildi,ta ki 4982 sayılı kanun yürürlüğe girinceye kadar,bu kanuna göre stenecek bir belgede silsile yolu takip etmeden direk kurumdan yine belgeyi isteyebilirsin..