İmzaladığı Çek"in Sahibi Bir Başkası ve Karşılığı Çıkmadı:(
Mühendislik firmamız var.Malzeme+işçilik karşılığında 18,500TL"lik 3 tane çek aldık.Kız öğrenci yurduna kalorifer yaptık.Ancak çeklerin karşılığı çıkmadı. Çeki imzalayan kişi,asıl çek sahibinin babası.
Çekleri ödemiyorlar.Bankayla konuştuğumuzda bu çekleri imzalayan kişinin toplam 10 tane kişiyi daha bu şekilde zor durumda bıraktığını öğrendik.Avukata sorduk çeklerle bişi elde edemezsiniz dedi.
1)Biz direkt olarak hiç çekleri bu olaya dahil etmeden faturayı kesip notere versek ve karşı tarafa yollasak nasıl olur.
2)Bu şekilde hakkımızı alabilir miyiz?
3)Yada izlememiz gereken yol nedir?
4)Çekleri direk avukata versek bir sonuç alabilir miyiz?
Bu konuda lütfen bilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir misiniz?
İnanın bana çok zor durumdayız.Çeklerin 2 tanesini malzeme karşılığında sattığımız için geri döndü ve şimdi parasını ödemek zorundayız.Gerçekten çok zor durumdayız.Kriz ortamında başımıza gelen büyük felaket:(
Şimdiden çok teşekkür ediyorum :(
Re: İmzaladığı Çek"in Sahibi Bir Başkası ve Karşılığı Çıkmadı:(
Lütfen Birileri Yardım Edebilir mi?
Re: İmzaladığı Çek"in Sahibi Bir Başkası ve Karşılığı Çıkmadı:(
Buna benzer bir durum bizim müvekkilimizin de başına geldi. Çok büyük bir galeri sahibi müvekkilimizin otobüsünün satışı için müvekkilimize çek vermiş. Çek karşılıksız çıktı ve biz icra takibi yaptık. Borçlu imzaya itiraz etti, bilirkişi incelemesi yapıldı ve imzanın borçlunun elinden çıkmadığına dair rapor ibraz edildi. Mahkeme takibi iptal etti. sonradan öğrendik ki gerçekten bu kişi bu tür alım satım işleri yapmakta ve çekleri yanında çalışan kişiye imzalattırmaktaymış. Bizim müvekkil gibi dolandırılan bir çok mağdur varmış.
Biz dolandırıcılıktan cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk soruşturma hala devam ediyor, diğer mağdurların da şikayetleri oldu henüz soruşturma tamamlanmadı.
Çek bedeli için ise genel mahkemede alacak davası hazırlığımızı yaptık ancak ceza davasını bekliyoruz.
Geçmiş olsun.