arkadaşlar diyelimki boşanma gerçekleşti ve nafaka bağlandı bayana.Bayan bir müddek sonra başka biriyle resmi nikahla evlendi ve bundan haberimiz yok.Nafakanın düşmesi için ne yapılır?yada nafakanın düşmesi nasıl olur
Printable View
arkadaşlar diyelimki boşanma gerçekleşti ve nafaka bağlandı bayana.Bayan bir müddek sonra başka biriyle resmi nikahla evlendi ve bundan haberimiz yok.Nafakanın düşmesi için ne yapılır?yada nafakanın düşmesi nasıl olur
Takip edeceksiniz.
Mesela TC kimlik numarası doğrulama web sayfasından her ay bakabilirsiniz.
http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/Verif...ityNumber.aspx
Soyadı değiştiğinde evlenmiştir, bir daha nafaka ödemezsiniz.
Daha önceki döneme ait birikmiş nafaka borcunuz varsa bu evlenmeyle ortadan kalkmaz. Sadece evlendikten sonraki dönem için ödeme yapmazsınız.
Sayın sdt23 biliyoruzki bayanlar istemezse eşinin soyadını almayabilirler.Bu doğru sanırım yani yanlış bilmiyorumdur.Ozaman ne yapmam gerek?
Nüfus idaresinden evlenip evlenmediğini sorun.
Şu anda boşanma davam sürmekte zaten ben gizli evleneceğini bildiğim için karşı tarafın şimdiden hazırlıklı olmak peşindeyim.
Ben araştırmasam resmiyette karşı tarafın yapacağı resmi nikahtan haberim olmaz anladığım.
Peki arkadaşlar karşı tarafın maddi durumunu düzeltmesi, sigortalı işe girmesi nafakanın iptalini sağlarmı?
Bu kadar kafaya taktığına göre dedektiflik yapar takip eder öğrenirsin. Mal canın yongası malum paran gidiyor.
Merak etme kara haber çabuk yayılır. Sende kısa sürede öğrenirsin..
Dedim ya duyarsın merak etme....Yada merak eder takip edersin az para değil her ay forsa mahkumu gibi veriyorsun..
İptalini sağlayabilirde nafaka miktarının değişmesi için neden de olabilir.
Elbette neden şansınız olmasın.. Elinizdeki belgeler deliller ve tanıkların ifadeleri ile yola çıkarsınız. Hakimi ikna ederseniz olur. Ama edemezseniz kabaca hesaplarsak avukatlık / vekalet ücreti ve dava masraflarıda konduğunda ortalama 5000 TL ediyor.
çok çok 20 aylık nafaka gideri kadar içeri girersiniz.
Geçmiş olsun..