Tazminatlar Ve Diğer Alacaklar
Öncelikle herkese merhaba. 1 yıl 7 ay 9 gün çalıştığım işyerinden yılbaşında bölümün kapanması nedeniyle işten çıkartıldık. 875 tl net maaş ve 250 tl net yemek ücreti ile çalışıyordum. Çalıştığım süre zarfında hiç izin almadım ve çoğu zaman mesai yaptık mesai ücretlerimizi ve izin paralarımızı tazminatlarımızla beraber ödeyeceklerini söylediler. Bu ay başı gibi tazminatlarımızı yatırdılar ama eksik yatırmışlar 3194 tl para yatırmışlar.Ayrıca ssk dan brüt maaşıma internetten baktığımda 767,63 tl gözüküyor kısaca ssk yıda düşük ücret üzerinden göstermişler.Şirket maaşı hesabımıza yatırıyordu ama şirket hesabından değil şahıs hesabından ama sonuç itibari ile yatıran şahısların o şirkette çalıştığını ispatlayabiliriz çok basit. Benim sormak istediğim iş mahkemelerine avukatsız dava açabilirmiyim çünkü avukat tutacak param yok.Dava açarsam tazminat,izin ücreti fazla mesai ücreti, eksik ssk primleri için kazanabilirmiyim.Şahitlerim var ayrıca banka hesap dökümleride mevcut bir yol gösterirseniz sevinirim....
Re: Tazminatlar Ve Diğer Alacaklar
arkadaşım işe iade davasımı açacaksın yoksa tazminat davasımı açacaksın önce onu belirtmen lazım hakkını mutlaka alacaksın bunu unutma iş mahkemeleri zaten işçinin yanında birde şunu söyleyeyim bir avukatla anlaşabilirsin zaten davayı kazandığında karşı taraf avukat üçretlerini ödüyor tuttuğun avukata kazandığının %10 verirsen davayı alırlar çünkü ben öyle yaptım ve davayı kazandım hakkını sakın yedirme zaten biz işçiler hakkımızı arasak hiçbir işveren işçisini kolay kolay çıkaramaz.
Alıntı:
demirbukey rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım işe iade davasımı açacaksın yoksa tazminat davasımı açacaksın önce onu belirtmen lazım
İşe iade davası için sözleşme feshinin bildirildiği günden itibaren 30günlük süre vardır.
Alıntı:
demirbukey rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım işe iade davasımı açacaksın yoksa tazminat davasımı açacaksın önce onu belirtmen lazım hakkını mutlaka alacaksın bunu unutma iş mahkemeleri zaten işçinin yanında birde şunu söyleyeyim bir avukatla anlaşabilirsin zaten davayı kazandığında karşı taraf avukat üçretlerini ödüyor tuttuğun avukata kazandığının %10 verirsen davayı alırlar çünkü ben öyle yaptım ve davayı kazandım hakkını sakın yedirme zaten biz işçiler hakkımızı arasak hiçbir işveren işçisini kolay kolay çıkaramaz.
işe iade davası açmayacağım tazminatım,izin param,ssk farkı ve mesailer için dava açmayı düşünüyorum ama 3 aya yakın bir zaman geçti işten çıkalım bu engelmi dava açma süresi işten çıktıktan ne kadar süre sonra açılıyor.
Kıdem tazminatı için 10yıl, diğer ücret alacakları için 5 yıl zamanaşımı vardır.