Siteye resim eklemek hakkında
Arkadaşlar örneğin ben her hangi bir ünlünün mesela sagopa kajmer veya ceza gibi raper ların veya yabancı ünlülerin 50 cent Lİl wayne vss gibi ünlülerin googlede bulduğum resimleri siteme ekleyebilirmiyim mesela 50 cent resimleri vs eğer bunu istemiyorsa o ünlü kişi direk mahkemeye basvurabilirmi yada site sahibine uyarıdan sonramı mahkemeye gidebilir sitede iletişim acık bir sekilde olacak ?
Re: Siteye resim eklemek hakkında
http://hukuki.net/forum/showthread.p...526#post262526
Bir eser, çeken kişiye aittir.Çekilene değil.Hangi resimin kimin olduğunun belirlenmesi gerekir.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Yani sonuçta ünlü kişiler bundan rahatsız olmaz dimi ve benim belirtmek istediğim konu benden habersiz dava acılabilirmi mesela sagopanın resimleri baska bir insan cekti ama ben googlede buldum koydum o kişi bana belşrtmesi gerekirmi siteden resimleri cıkart diye yada direk dava mı acar ?
İnternette bir çok site var,misal fotokritik bir fotoğraf sitesi,google orayıda indexliyor haliyle, ama sitenin altında,uyarı yazısı belirtilmiş,kullanmanız için eser sahibinden izin almanız gerekir diye,
Tabi her site böyle olucak diyede koşul yok, bir çok resim,doküman internette anonim hale gelmiş,asıl sahibi bulunması mümkün değil, o yüzden sorunuzun direk olarak tam cevabı ne yazıkkı yoktur,aldığınız yerlerin linklerini eklerseniz ilerde oluşabilecek sorunları önlersiniz;)