Re: İşsizlik Maaşı Hakkında
İşsizlik sigortasına ilişkin düzenlemeler gereği iş sözleşmelerinin;
- İşveren tarafından iyi niyet veya ahlak kurallarına aykırılık nedenleri dışındaki nedenlerle,
- İşçi tarafından sağlık, iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık veya işyerinde işin durmasını gerektiren nedenlerle,
- Belirli süreli iş sözleşmelerinde süre bitimi nedeni ile feshi durumunda işsizlik ödeneğinden yararlanılabilmektedir.
yukarıda belirtildiği üzere İşçi tarafından sağlık, iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık veya işyerinde işin durmasını gerektiren nedenlerle iş akdinin feshi durumunda da işsizlik ödeneğinden yararlanmak mümkündür. iş akdi işveren tarafından feshedildiyse feshin geçersizliğini kanıtlamanız gerekir
İş akdi işveren tarafından fesh edildi , fakat avukatın bize soylediği feshin geçersizliğini kanıtlamanız değil , iş akdinin işveren tarafından fesh edildiğini kanıtlamamız.. Çıkısta imzaladıgım İbraname istifa yerine geçermiş şirkette mahkemede kendi isteğiyle ayrıldı gibi bişey söylemiş..
Benim merak ettiğim İşsizlik maaşı aldıgıma gore işten cıkarılmıs olmaz mıyım.. Benim tarafımdan yazılmıs bir istifa mektubu olmaması istifa etmedğimi göstermez mi?
İşsizlik sigortasına müracaatınız sırasında sizden işyerinden verilme bir kağıt getirmenizi istediler değil mi? O kağıt iş akdinin işveren tarafından feshedildiğini gösteren yazılı bir belgedir. Yani yazılı delildir.
Sanırım ibraname şeklinde düzenlenmiş bir istifa metni hazırlamışlar değil mi?
Adama sorarlar: "Ey işveren madem bu işçi istifa etti neden işsizlik sigortasına başvuru evrakı düzenledin?" diye. İŞKUR'u mu dolandırıyorsun işçiyi mi ?
Şark kurnazlığı bazen kötü sonuçlanabilir...
merhalar benimde bu konuyla ilgili bir sorunum var ve çıkmazdayım.şuanki işyerimde 2 yıldır çalışıyorum fakat yılbaşında bize giriş çıkış işlemi yaptılar. bu şekilde bütün haklarımızı öldürdüklerini sanıyorum.toplam ssk prim günüm tam 600 işsizlik maaşından yararlanabildiğimi sanıyorum ama işyerim bana işten ayrılma belgesini verirmi kendimi işten çıkarttırırsam yoksa tazminat ödemekten korkup bu belgeyi vermezlermi lütfen yardımcı olun teşekkürler.
Alıntı:
şile rumuzlu üyeden alıntı
merhalar benimde bu konuyla ilgili bir sorunum var ve çıkmazdayım.şuanki işyerimde 2 yıldır çalışıyorum fakat yılbaşında bize giriş çıkış işlemi yaptılar. bu şekilde bütün haklarımızı öldürdüklerini sanıyorum.toplam ssk prim günüm tam 600 işsizlik maaşından yararlanabildiğimi sanıyorum ama işyerim bana işten ayrılma belgesini verirmi kendimi işten çıkarttırırsam yoksa tazminat ödemekten korkup bu belgeyi vermezlermi lütfen yardımcı olun teşekkürler.
giriş çıkış işlemi haklarınızı öldürmez diye biliyorum.Bizde de aynı problem vardı araştırırken bunu öğrenmiştim
yani eğer işten çıkışımı verirlerse tazminat hakkım da geçerli durumda mı olacak
Tazminata hak kazandıracak sebeple işten çıkışınız verilirse, tazminatınızın ödenmesi gerekir.Tazminat ödenmesini gerektirecek sebeple işten çıkartılırsanız, işsizlik ödeneği de almaya hak kazanırsınız,diğer şartları sağlıyorsanız.
Ayrıca konu tekrarı yapmaya devam edecek olursanız,, konularınız ve site üyeliğiniz askıya alınabilir.