Sınıf dışı görev_mahkeme süreci
1-Teknik hizmetler sınıfında Makine Teknikeri olarak çalıştığım kurumda 09.03.2007 tarihinde döner sermaye işletmesine yazılı olarak görevlendirildim. Göreve sınıfıımın ve ünvanımın dışında oluşu nedeniyle yaptığım yazılı itiraz sonucu görev iptal edildi.
2-Bunun üzerine 20.08.2007 tarihinde bilgisayar kullanmasını bilen personel isteyen başka bir kuruma geçici görevle gönderildim.Gittiğim kurumda bilgisayar kullanmayı bilmediğimi, kadromun bu göreve uygun olmadığını söylemem üzerine eski kurumuma geri döndüm.
3-2008 yılında Yönetici değişti ve Kurum şoförünün şube sorumlusu olarak görev yaptığı Makine Şube'ye bu kez sorumlu olarak getirildim. ( Zaten kadromda Makine Teknikeri ).Bu görevde yeni Yönetici tarafından gayretlerimden dolayı teşekkür belgesi aldım.
4-Eski yönetici mahkeme kararıyla geri döndü. Eski şorünü Makine Şubeye 1. dereceden sorumlu, başka bir şoförüde 2. dereceden sorumlu yaptı.
5-Atıl duruma çıkardığı beni bugün itibariyle ihtiyace binaen Proje ve İstatistik Müdürlüğü emrine görevlendirdi.Sözlü olarak ne iş yapacağımı sorduğumda bilgisayarda çiftçilerin dosyalarını gireceğim söylendi.
6-Ben artık bunca başvuru ve itirazlarımdan sonra göreve sınıfımın dışında oluşu nedeniyle yine kuruma müracaat etmeden İdare Mahkemesine müracaat edebilir miyim?. Ayrıca tazminat talebi mümkün müdür, mümkün ise kaç Liralık istenilebilir.?
7-İtiraz dilekçelerimi kuruma verdiğimde işleme almadıkları için Bimer kanalıyla gönderiyordum.2007 yılındaki dilekçe hakkım engellendiği, uygulamalarında keyfi davrandığı, görevi kötüye kullandığı vb. suçlamalarla savcılığa başvurabilir miyim.
Re: Sınıf dışı görev_mahkeme süreci
Sizin; bilgisayarda çiftçi dosyalarına bakmakla görevlendirilmiş olmanız önemli değil.Maaş bordrosunda, sıfatınız ne,makine teknikerinin hakkı olan yan ödemeleri veriyorlar mı?Yoksa başka bir görevlininki gibi mi ödüyorlar?
Yarın, birgün; "Gördüğünüz gibi makine teknikeri olarak çalışıyor, ödemeleri de ona göre yapılıyor." diyebilirler.Belge varken, ifade pek işe yaramaz.
İyi günler...