İkinci muyane nasıl yapılır
iyi günler ben yedek subay adayıyım ve yaklaşık 2 yıl önce muayene oldum askerliğimi de iki yıl boyunca tecil ettirdim. ağostos ayında sevk olmam gerekiyor ama şuan kalple ilgili sağlık problemleri yaşamaktayım. şubeye bu durum için nasıl muayene olmam gerektiğini sorduğumda ancak teslim olduktan sonra acemi birliğinde itiraz ederek yapabileceğimi söylediler. acemi birliğine gitmeden önce muayeneyi tekrar ettirebilir miyim? çünkü o eğitim temposunu kaldırabileceğimi pek sanmıyorum. yardım ederseniz sevinirim.
Re: İkinci muyane nasıl yapılır
Sivilken de muayene hakkınız vardır. Temmuz ayının başlarında şubedeki memura, sevke tabi olduğunuzu ve aradan geçen sürede ilerlemiş hastalığınız bulunduğunu söyleyin. Yazılı bir dilekçe alacaklar ve asker hastanesine sevk edecekler. Şubeye göre öncelikle tek hekime de sevk edilebilirsiniz. İşlemler yaklaşık 10 gün sürebilir. Sağlık durumunuzu gösteren belgelerinizi de yanınızda bulundurun.
çok teşekkür ederim cevap için. sağlık durumunu gösteren belgede askerlikle ilgili herhangi bir ibare yok. yani yapabilir yapamaz gibi. belgede askerlikle ilgili ibare olmasu gerekiyormu?
Gerekmiyor. Bunlar hastalığınızın delillendirilmesi için önemli. Askerlik yapıp yapamayacağınıza asker hastanesindeki sağlık kurulu karar verecektir.