Banka hesabımdan imzam taklit edilerek para çekildi. Bu durumda sadece imzamı taklit edenmi sorumludur? Bankanında mesuliyeti varmıdır? Henüz bir girişimde bulunmadım ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Printable View
Banka hesabımdan imzam taklit edilerek para çekildi. Bu durumda sadece imzamı taklit edenmi sorumludur? Bankanında mesuliyeti varmıdır? Henüz bir girişimde bulunmadım ne yapmalıyım? Teşekkürler.
Sadece bankayla telefon görüşmesi yaptım ve epey bir süre geçmesi sebebi ile hak iddia edemeyeceğimi söylediler. Gerçi bankadan görüştüğüm kişi çok yetkili ve bilgili bir kişi değildi sanırım. Teşekkürler.
Bu tür durumlarda Yargıtay, bankanın kusurlu olduğu yönünde görüş bildirmektedir.
İlginize teşekkür ederim. Yargıya başvurabilmem için banka şubesi ile aynı ilde olmam gereklimidir? Bir de üzerinden 1,5 ay gibi bir süre geçti ama bu işlemden sonra hesabımda herhangi bir hareket olmadı. bu konuyla ilgili bir süre kısıtlaması varmıdır? Çok teşekkür ederim.
Niçin bekliyorsunuz ki, hemen dava açın
Şehir dışında ve sözleşmeli bir iş ile meşgul olduğumdan dolayı ilgilenemiyorum. Hayatımda hiç dava açmadım ve usulünüde bilmiyorum. Buradan bir hukuk bürosu ile bu dava yürüyebilirmi? Teşekkür ederim.
Değerli üstad, bankaların kamera kayıtları vardır. sizin o saatlerde bankaya giriş yapıp yanmadığınız ve imzanız bilirkişilerce incelenir. sonuçta eğer iddia ettiğiniz gibiyse paranızı faizi ile birlikte alırsınız.
Sayın Av.Ragıp Bey,
Ben bir kamu kuruluşunda teknik eleman olarak çalışıyorum. Bu Kuruma özelleşme nedeni ile başka bir kurumdan nakil ile geldim. Acemilik dönemimde Şube Müdürüm olan şahıs bana X Belgesi'ni babası adına hazırlanan dosya ile çıkartmak istedi. Babasını hiç tanımadım, görmedim ve konuşmadım. Babası oğluna vekalet vermemişti. Dosya için saha incelemesinde tutulan resmi tutanak'a Şube Müdürü vekaleti olmadığı halde şube müdürü olan oğlu imzalar attı. Vekalet olmadığı halde Dosya'yı bir Şirket vekaletsiz hazırladı. Sonuçta benim çıkartamadığım dosyalar itiraz edince benden alındı ve şubedeki diğer teknik personele imzalatılarak çıkartıldı. Şimdi bu belge ile ruhsat çıkartılarak tamamlanan proje iyi bir paraya satılacakmış diye duyum aldım. Acaba bu işler hukiken yasal mı?