Annemi Bağ-Kur'dan da emekli edebilir miyiz?
Merhaba, annem 59 yaşında ve vefat eden babamın emekli sandığından maaş alıyor. Ayrıca 6 yıl 5 ay 16 gün hizmet süreli bağkurluluk geçmişi var (04/07/1984--30/09/1991 arası). İki kurumdanda maaş alma hakkı varmı? kadınlarda yaş ve süre hakkında bilgi edinebilirmiyim? çok yabancı olduğum bir konu ve özetle annem bağkur'danda emekli olabilirmi?
Re: Annemi bağkur'danda emekli edebilirmiyiz?
Annenizin Bağkurdan emekli olabilmesi için 15 yıl (5400 gün) prim ödemişliğinin olması gerekir.
İyi günler...
Yanlış hesaplamadıysam 3014 gün gibi bir ödeme eksiği var, bu da yaklaşık ne kadar tutar? Bağkurun sitesinden biraz araştırmaya çalıştım ama başarılı olamadım-:( İlginize çok teşekkür ederim.
Sn. "Sakar"; forum arşivlerinde benzer bir konuya rastlayabilirmiyim düşüncesiyle epey bir araştırma yaptım ve sizin hemen her sosyal güvenlik konusunda misyon ve vizyonunuza tanık oldum. İyiki varsınız.
Annenizin emekliliğine daha çok uzun zaman var Ancak nasip olurda bağkurdanda emekli olursa Sanırım her iki aylığıda alır diye düşünüyorum Yanlış hatırlamıyorsam böyle bir bilgiyi bir yerlerde okudum Ama şu anda kaynağını hatırlamıyorum