Kısa dönem askerim 2 gün geç teslim oldum dava açıldı
Selam, ben şu anda kısa dönem olarak askerliğimi yapmaktayım. Askere Teslim olma tarihimiz bayram dönüsüne denk geldiği için bilet bulamadım(Ordu'luyum ve İzmir'de askerlik yapıyorum) ve 2 gün geç teslim oldum. Ve bu yüzden hakkımda dava açılmış, 30 gün hapis cezası isteniyor. Haftaya mahkemem var ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Kısa dönem askerim 2 gün geç teslim oldum dava açıldı
Keşke ikamet bölgenizde 1,2 firmadan yazılı olarak ''Aşırı talep nedeni ile Yolcu yeri bulunmamaktadır'' şeklinde bir yazı almış olsaydınız.. Mazeretinizi belgelemiş olurdunuz...
Alıntı:
cihans rumuzlu üyeden alıntı
Selam, ben şu anda kısa dönem olarak askerliğimi yapmaktayım. Askere Teslim olma tarihimiz bayram dönüsüne denk geldiği için bilet bulamadım(Ordu'luyum ve İzmir'de askerlik yapıyorum) ve 2 gün geç teslim oldum. Ve bu yüzden hakkımda dava açılmış, 30 gün hapis cezası isteniyor. Haftaya mahkemem var ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Bu durumda ne yapmam gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Askerlik bildiğimiz üzere vatan borcu olarak icra etmemiz gereken bir hizmettir ve ayrıyetten TSK bu konuda oldukça hassastır.Sizinde dediğiniz gibi 2 gün için hemen dava açılmış.Konu mahkemeye taşındığı durumlarda ceza almanız muhtemel oluyor.Askeri ceza evinde kalıyorsunuz ve bu kalmış olduğunuz süre kadar askerliğiniz uzamakta..:(
Geç iltihak bakayası suçunu işlemişsiniz. Mahkemeden ilgili tarihlerde geliş için kaldığınız şehirden bilet bulamadığınız hakkında araştırma talep ediniz. eskiden bu geçerli mazaret sayılmıyordu ancak 3 senedir düzeltilen madde ile 4 güne kadar ulaşım olanaksızlığı kabul görüyor.