Re: Haksız dul maaşı alma
Alıntı:
xtrlife rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, babam ile resmen evli görünmesine rağmen felç olan babamı 17 yıl önce bizimle birlik te bırakan annem ocak ayında vefaat eden babamın maaşını alıyor. Biliyorum hukuki olarak onların boşandığını şu anda ispat etmemiz mümkün görünmüyor. Ancak başka biriyle nikahsız yaşayan ve 14 yaşında gayrimeşru bir çocuğa sahip olan annem babamın maaşını haksız yere alarak haksız kazanç elde edip kamu malını gasp etmiş sayılmaz mı?
Duygusal anlamda kızgınlık içinde bulunuyor olsam da en azından devleti zarara uğrattığı için bu hakkını sonlandırıp devletten aldıklarını geri ödemesini sağlayamaz mıyım? Suç duyurusunda mı bulunmalıyım? Yardımlarınız için teşekkürler.
Maalesef,
Sosyal Güvenlik Kurumu açısından anneniz herhangi birisiyle evlenmediği müddetçe bu aylık kendisine verilmeye devam edilir.
Hukuki olarak diğer yönleriyle değerlendirildiğinde nasıl sonuç çıkar, hukukçu arkadaşların bilgilerine kalmış...
Alıntı:
xtrlife rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, babam ile resmen evli görünmesine rağmen felç olan babamı 17 yıl önce bizimle birlik te bırakan annem ocak ayında vefaat eden babamın maaşını alıyor. Biliyorum hukuki olarak onların boşandığını şu anda ispat etmemiz mümkün görünmüyor. Ancak başka biriyle nikahsız yaşayan ve 14 yaşında gayrimeşru bir çocuğa sahip olan annem babamın maaşını haksız yere alarak haksız kazanç elde edip kamu malını gasp etmiş sayılmaz mı?
Duygusal anlamda kızgınlık içinde bulunuyor olsam da en azından devleti zarara uğrattığı için bu hakkını sonlandırıp devletten aldıklarını geri ödemesini sağlayamaz mıyım? Suç duyurusunda mı bulunmalıyım? Yardımlarınız için teşekkürler.
Babanla Annenin Hukuken boşanmaları gercekleşmemiş ola bilir siz boşandığını tahmin ediyorsunuzdur,Nüfus kayıtlarında evli gözüktüğüne göre maaşı alır,Gel gelelim gayri resmi yaşıyarak bu şekil birliktelik icersinde olduğunu ve bu cocuğuda delil gösterin şikayetle evet ananızdan bu devlet bu aldıklarının hesabını sorar hemde iyi sorar.
Umarım dediğiniz gibi devlet hesabını sorar.
Emekli sandığından bugün öğrendiğime göre hesabına ölüm aylığı vs. de aktarılmış. Sadece savcılığa suç duyurusunda bulunmam yeterli mi yoksa dava açmam mı gerekir. (Ben birşey talep etmiyorum sadece o da babamdan doğan haklardan faydalanmasın)
Savcılığa değil, ödemeyi yapan sosyal güvenlik kurumuna bildirmeniz gerekiyor.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Savcılığa değil, ödemeyi yapan sosyal güvenlik kurumuna bildirmeniz gerekiyor.
Sayın Kırcalı Sosyal Güvenlik Kurumunu araıdım konunun kendileriyle ilgili olmadığını resmi olarak evli göründükleri sürece ödeme yapacaklarını ancak yargı kararı ile ödemenin kesilebileceğini yada geri istenebileceğini söylediler.
Ancak dava mı açmam yoksa sadece savcılığa suç duyurusunda mu bulunmam gerektiğini söylemediler. Onun için danıştım