Yasal Eğitim Zorunluluklari
Şirketlerin yasa ile belirlenmiş , alması gereken zorunlu eğitimleri nelerdir acaba.. İlk yardım ,yangın ,deprem ,sivil savunma vb eğitimler için yasa maddelerimiz kapsamında hangileri mevcuttur..
ilginize şimdiden teşekkür eder , çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim ...
Re: Yasal Eğitim Zorunluluklari
İş Güvenliği ve Sağlığı kapsamında yayınlanmış bir eğitim yönetmeliği var; bunu rahatlıkla internetten bulabilirsiniz.Bu yönetmelikte ISG başlığı altında hangi eğitimlerin, firmanın hangi personeline aldırılması gerektiğini anlatan bilgiler var; örneğin benim işyeriminde;ilkyardım sertifikası ,her on personelden bir tanesinde olmak zorunda ve her vardiyada en az bir sertifikalı personel bulundurmak zorundayım.Özetle bu yönetmelik size yardım edecektir.Zaten İSG konulu eğitimleri düzenleyen kişiler size hangisinin kaç saatte verileceğini de anlatıyor; ortalama 3 tüm İSG eğitimlerini tamamlayabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin
adresinden itfaiye ve ilkyardım ile ilgili bilgileri bulabildim,acaba burada verilen eğitimler yeterli olacakmıdır ? alınacak eğitimlerin bu gibi kurumlardan daha ucuza malolabileceğini düşünüyorum..
İlginiz için teşekkürler...
Eğitimciler veya eğitim kuruluşları hakkında belli kriterlerin olduğu bir yaptırım gücü bulunmamakta bu nedenle herhangi bir yerden alabilirsiniz.Örneğin ben Gosb da çalışıyorum ve Gosb İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın eğitimi alıyoruz.İlk yardım için bazı hastahaneler veya dershaneler var.Aslında iş müfettişleri bazı eğitimlerin İş yeri hekimi ve iş müfettişleri tarafından verilmesini daha doğru buluyorlar ama dediğim gibi belli bir standart yok.Siz öncelikle İSG eğitim yönetmeliğini dikkatlice okuyup, buna göre eğitimlerinizi planlayın.İşyeri İş Güvenliği Mühendisi niz var mı? Kendisinin eğitimleri tam mı? Eğer tam ise o da bazı eğitimleri verebilir veya onun alacağı eğitimlerin içerideki personele yaygınlaştırılmasını sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin
Bilgiler için çok teşekkür ediyorum ancak 50 kişiyi henüz geçmiş değiliz..üretim yapılmayan ( hizmet verilen) bir firma için araştırmalarımı yapmaktayım..