Yetkili mahkeme için ikametgah süresi
Merhabalar,
Eşimden ayrılmaya ve boşanma davası açmaya karar verdim. Mevcut ikamet kaydımı alıp, ailemin bulunduğu kentte ikamet kaydımı yaptıracağım.
O kentteki mahkemenin boşanma davasında yetkili sayılabilmesi için orada zorunlu bir ikamet süresi var mı? ( 6 ay, 1 yıl vb... gibi).
Kaydımı yaptırır yaptırmaz hemen dava açabilir miyim?
Buna bağlı olarak 2. sorum da şöyle:
İhanet ve sadakatsizlik sebebi ile dava açabilmek için kanıtların 6 aylık süre içinde sunulması gerektiği bildiriliyor. Eğer ikamet nedeniyle bir süre beklemek zorunda kalacaksam, benim elimdeki kanıtların mahkemece geçerliliği kalmaz mı?
Saygı ve selamlarımla...
Re: Yetkili mahkeme için ikametgah süresi
Alıntı:
Yaseminxyz rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Eşimden ayrılmaya ve boşanma davası açmaya karar verdim. Mevcut ikamet kaydımı alıp, ailemin bulunduğu kentte ikamet kaydımı yaptıracağım.
O kentteki mahkemenin boşanma davasında yetkili sayılabilmesi için orada zorunlu bir ikamet süresi var mı? ( 6 ay, 1 yıl vb... gibi).
Kaydımı yaptırır yaptırmaz hemen dava açabilir miyim?
Buna bağlı olarak 2. sorum da şöyle:
İhanet ve sadakatsizlik sebebi ile dava açabilmek için kanıtların 6 aylık süre içinde sunulması gerektiği bildiriliyor. Eğer ikamet nedeniyle bir süre beklemek zorunda kalacaksam, benim elimdeki kanıtların mahkemece geçerliliği kalmaz mı?
Saygı ve selamlarımla...
Boşanma davasında yetkili mahkeme tarafların birlikte yaşadıkları yerdeki aile mahkemesidir. İkametgahınızı aldırmış olmanız sizi bu durumdan kurtarmıyor.
İkametgah için bekleyecek olursanız aynı evde de oturmamanız gerekecek, eğer sadakatsizlik ve ihanet nedeni ile dava açacaksanız. Birlikte o kadar süre yaşamanız eşinizi affettiğiniz anlamına gelir. Ancak bu kezde evi terkeden taraf siz olacaksınız. Eşiniz size evi terk ettiğiniz için davet de bulunabilir.
Davete uymamanız durumunda eşinizin dava açması için zemin hazırlanmış olur. Eğer eşinizin ihaneti / sadakatsizliğini ispatlayamazsanız bu kez siz suçlu duruma düşersiniz.
Bunları mutlaka önce bir avukatla görüşün. Diğer türlü işiniz kronolojik anlamda zor görünüyor. Geçmiş olsun...
Bu konuda avukatımın verdiği ve bu sitedeki araştırmalarımdan edindiğim bilgi ise şöyle:
"Birlikte oturulan ya da DAVACI'nın ikamet ettiği yerin mahkemelerinin yetkili olduğu"
Ancak, davacının ne kadar süre ile bildirilen farklı ikamette oturma zorunluluğu var? Bu konuda bilgiye ulaşamadık. O da dava açma tarihinde "en az 6 ay" şeklinde mi? Yani ben bugün evden ayrılıp ikamet adresimi değiştirirsem bulunduğum adreste 6 aydan önce dava açamaz mıyım?
Eşim davayı zorlaştırmak ve boşanmamak için her ayrıntıyı titizlikle kullanıyor. Bu nedenle bilinçli adım atmak ve bu kez sonuca varmak istiyorum.
Alıntı:
Bu konuda avukatımın verdiği ve bu sitedeki araştırmalarımdan edindiğim bilgi ise şöyle:
"Birlikte oturulan ya da DAVACI'nın ikamet ettiği yerin mahkemelerinin yetkili olduğu"
Ancak, davacının ne kadar süre ile bildirilen farklı ikamette oturma zorunluluğu var? Bu konuda bilgiye ulaşamadık. O da dava açma tarihinde "en az 6 ay" şeklinde mi? Yani ben bugün evden ayrılıp ikamet adresimi değiştirirsem bulunduğum adreste 6 aydan önce dava açamaz mıyım?
Eşim davayı zorlaştırmak ve boşanmamak için her ayrıntıyı titizlikle kullanıyor. Bu nedenle bilinçli adım atmak ve bu kez sonuca varmak istiyorum.
Hayır aynı il icersinde 6 ay demek istiyor,yoksa mahalle değiştirmen bu anlamda yorumlamayın.
Birde babanızın ananızın yanınada gidip yerleşseniz götürün buradan ikametinizi son ikamet yeriniz orası olacahı icin,oradanda dava aca bilirsiniz.
Alıntı:
Eşiniz avukatmı, hukukcumu ? Değilse bir avukattan daha titiz davranamaz kanunları kullanma konusunda. En bilinçli adımları avukatınızla birlikte, avukatınıza güvenerek atabilirsiniz.
Bu kez sonuca varmak istiyorum...demişsiniz.. Daha önce sonuca ulaşamayan deneme yada denemeler olmuş gibi algıladım..