Kara Listeden Nasıl Silinilir
selam arkadaşlar 3 bankaya 2 yıllık kredi kartı borclarım vardı 3 ünüde yatırdım ve borclarımı sıfırladım. borcum yok diye avukatlardan ibraanamelerimi aldım.merkez bankası kara listesinden silinmem için neler yapmam gerekir. yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Kara Listeden Nasil Silinilir
Hiçbirşey yapmanıza gerek yok. Merkez bankası zaten çıkan bir kanunla borçlarını sonradan ödeyenlerin kayıtlarını silmiş durumda ancak bu kanun özel bankalardaki kayıtların silinmesini zorunlu kılmıyor ve bankalar borç sonradan kapatılmış olsa dahi kendi veri tabanlarında bunları tutuyorlar. Bankalarla ilgili işiniz olduğunda ( örneğin kredi talebi ) bu kayıtlar her zaman önünüze çıkacaktır. ( Her ne kadar borcunuzu ödemiş olsanız dahi ).
Alıntı:
regor rumuzlu üyeden alıntı
hımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Regor rumuzlu üyenin ne demeye çalıştığını anlayamadım.! Acaba bu cevabı bir alay anlamındamı kullandı.? Eğer öyleyse forum yöneticisinin gereğini yapmasını rica ederim.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Regor rumuzlu üyenin ne demeye çalıştığını anlayamadım.! Acaba bu cevabı bir alay anlamındamı kullandı.? Eğer öyleyse forum yöneticisinin gereğini yapmasını rica ederim.
Kullanılan "mmmm" ların sayısından verilen cevabın çok iyi anlaşıldığı belirtilmiş:)
Sayın alexander1972 rumuzlu arkadaş olayı anlatmış.Bankalar belli zamanlarda merkez bankasına bilgi yollarlar.Orda depolanan bilgiler diğer bankalara aktarılır.
Kara liste normalde 5 senedir.Borcunu ödeyen ise belli zaman sonra silinmesi gerekir.Ayrıca özel bankalar kara listeden silinsenizde kendi oluşturdukları liste vardır.Yani siz kredi talebinde bulunsanızda kendi aralarında oluşturdukları listeye bakıp olumsuz cevapta verebilirler.Daha öncedende soranlar olmuştu orayada yazmıştık linki incelemenizi tavsiye ederim.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=50070
Şu konuyu anlayamıyorum ;
Benim maximum kartım vardı istem dışı geciktirmek zorunda kaldım benka kartımı iptal etti ama ben 1 hafta içerisinde tek seferde tüm borcu kapadım, icra gelmeden, üstelik bankadan da elime ihbarname geçmeden, ihtarname geldi. Borcu tek seferde ödemiş olmama rağmen kara listeye girdim ve merkez bankasının kayıtlarından silinmiş durumdayım ama bankalar bunu neden kabul etmez göz önünde bulundurmaz anlayamıyorum.
En önemlisi bankalar madem tanımayaktı neden böyle bir yasa çıktı.