Miras ile ilgili bir soru
İyi akşamlar arkadaşlar
benim babannemin gayrimenkulü var.
babamlar 2 kardeş.bir amcam var yani.fakat babam vefat etti.
benim öğrenmek istediğim babannem vefat ettiğinde babamdan dolayı gayrimenkul bize de kalır mı?
Re: Miras ile ilgili bir soru
Babanıza kalacak miras payı babanızın çocukları arasında eşit pay edilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Peki anneye (yani babanın eşine) pay kalmazmı , yasal olarak anne babanın 1/4 mirasçısı değilmi ?
Baba vefat etmeden önce babaanneden babaya miras kalmış olsaydı dediğiniz gibi olurdu Volkan bey:)
Merhabalar, (benzer konu) baba vefat etmeden önce kalan arsa vefat sonrası kat karşılığı mütahite verildi ve daireler alındı annenin yasal hakkı aynen 4/1 olarak devam etmektedir doğrumu yorumluyorum? Teşekkürler. Yine parantez açarak mümkün ise farklı bir konuda bilgilenmek isterim. Babamın kardeşlerinden biri dairelerin birine diğer kardeşlerin rızası olmadan yerleşti ve derki mahkemeye verin kaç sene sürer, gelin bana bu daireyi benim verdiğim rakamdan satın. Kardeşlerin vekaletlerinin olduğu halam iki hukuk bürosu ile görüşmüş ve noterden protesto çekilmesini tavsiye etmişler ama pek ilgilenmeyerek kendi aranızda anlaşma yoluna gidin demişler. Benim bu konuda öğrenmek istediğim; protestoyu vekalet olan halammı çekmek durumunda yoksa yasal varislerden biri çekebilirmi? dava haline gelirse uzun sürermi ve sonuçları ne olur? Çok zor durumda olan kardeşlerinin haklarını savunmak adına sizlerin yorumlarına şimdiden teşekkür ederim. Her ağaçta çürük meyveler olacağını biliyorum ama yinede üzülmemek elde değil.
Alıntı:
çok teşekkürler:)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Baba vefat etmeden önce babaanneden babaya miras kalmış olsaydı dediğiniz gibi olurdu Volkan bey:)
Selam
Benimde bir sorum olacak.Babam 10/12/2006 tarihinde vefaat etti.
Babamın önceki evliliğinden bir kızı var.Annemin üzerine olan gayri menkulden babamın ilk eşinden olan ablam hak sahibi olurmu?(annem hayatta)
Teşekkür ederim şimdiden
Nesrin Akkoç
Alıntı:
NESRİN AKKOÇ rumuzlu üyeden alıntı
Selam
Benimde bir sorum olacak.Babam 10/12/2006 tarihinde vefaat etti.
Babamın önceki evliliğinden bir kızı var.Annemin üzerine olan gayri menkulden babamın ilk eşinden olan ablam hak sahibi olurmu?(annem hayatta)
Teşekkür ederim şimdiden
Nesrin Akkoç
Eğer bu zamanında ablanızdan miras kaçırmak amacıyla babanızdan annenize geçen bir mal değilse hayır.
Alıntı:
Eğer bu zamanında ablanızdan miras kaçırmak amacıyla babanızdan annenize geçen bir mal değilse hayır.
Tapu hiç el değiştirmedi yani direkt olarak annemin üstünde
bu şartlarda galiba ablam hak sahibi olamıyor değilmi?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Nesrin Akkoç
Alıntı:
NESRİN AKKOÇ rumuzlu üyeden alıntı
Tapu hiç el değiştirmedi yani direkt olarak annemin üstünde
bu şartlarda galiba ablam hak sahibi olamıyor değilmi?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Nesrin Akkoç
Eğer bu babanızın parasıyla annenize alınmadıysa, annenizin bunu alacak parasının olduğu ispatlanabiliyorsa.