-
Tefal'e Ürün İadesi
Herkese iyi günler.
Ben 3 gün önce tefalden Moulinex marka katı meyve presi aldım.
İlk gün evimde kullandığımda ürünün meyve suyunu aşırı köpüklü ve posalı çıkardığını fark ettim.
Neticede memnuniyetsizlik sebebi ile ürünü iade etmeye karar verdim.
Satıcı firma olan tefal shop kullandığımız için ürünü iade alamayacaklarını söylediler.
444 lü tefal müşteri hattındaki müşteri temsilcisi de aynısını ifade ederek iadenin sadece üründe herhangi bir arıza olması halinde yapılabileceğini , memnuniyetsizliğin ürün kullanıldığı için iade sebebi olamayacağını söyledi.
Neticede ürünü bana sattılar ve işleri bitti onlara göre?
Benim bildiğim ise; süpermarketlerde olduğu gibi, beğenilmeyen ürünün fatura tarhinden itiaren bir ay içersinde bir kısmı tüketilmiş vs vs olsa bile geriye iade edilebileceğidir?
Ben mi yanlış biliyorum yoksa Tefal mi işgüzar?
-
Re: Tefal'e Ürün İadesi
Mağaza satışlarında tüketiciye memnuniyetsizlik sebebiyle veya pişmanlık sebebiyle iade hakkı tanınmıyor. Tüketiciye tanınan iade hakkı kapıdan satışlarda ve ayıplı mal satışlarında mümkün olabilmektedir.
Siz mağazadan aldığınıza göre, mal ayıplı olmadığına göre mağaza ile aranızda memnuniyetsizliğe ilişkin bir anlaşma da söz konusu değilse iade etmeniz mümkün görünmüyor. Ancak siz meyve sıkacağının bu haliyle ayıplı olduğunu düşünüyorsanız bu iade talebinizde ısrarcı olabilirsiniz.
Ayıp nedir? En basit tanımıyla sizin maldan gerektiği gibi yararlanmanızı engelleyen fiziki, hukuki veya ekonomik her türlü eksiklik, kusur veya özür…?
-
Sayın Manav; İvedilikle gelen yanıtınız için teşekkürler.
Malın ayıbı ya da kusuru olmadığı için iadeden vazgeçmek durumunda kaldım.
Ama bu olay bana halen haksızlık gibi gelmekte.Tabi mesleğiniz ve tecrübeleriniz dolayısı ile doğruyu siz biliyorsunuz.
İyi günler.
-
Bu benim görüşümdür. Siz ayıp konusunda ısrarcı iseniz, yani meyve sıkacağının meyve suyunu posalı çıkarmasını ayıp olarak değerlendirebiliriz diyorsanız bu hususun üzerinde durabilirsiniz. Ayıp konusu irdelenebilir.