Noter satışından sonra konan tedbirin şerhi ile alakalı bir konu
Arkadaşlar benim bir sorunum var öncelikle bana yardım edilebilcegini tahmin ederek şimdiden teşekkür ederim.
Ben 2004 yılında bir araç satın aldım satın aldıgım araç hakkında trafik müdürlüğüne araç ile ilgili sorguya gittigimde herangi bir sorun yoktu.(noter satış tarihi:14.04.2004).
sonrasında ruhsat deir işlemleri için gittigimde araç üzerinde 14.03.2004 tarihli bir tedbir konuldugu bilgisini aldım. Araç üzerinde 3.şahıslara bir etkisi bulunmadıgı bildigim için ilgili mahkemeye aracın satışını üzerime aldıgımı belgelerıyle bırlıkte bır dılekceyle gonderdım ve şu anakadar herengi bir sonuç alamadım.
Tedbirin kalkması için ne yapmam gerektegi hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz.
Re: Noter satışından sonra konan tedbirin şerhi ile alakalı bir konu
Dilekçenizde tedbirin kaldırılmasını talep ettiniz ve devamında dilekçenizin neticesini takip ettiniz mi ?
Alıntı:
ekrem_sen rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar benim bir sorunum var öncelikle bana yardım edilebilcegini tahmin ederek şimdiden teşekkür ederim.
Ben 2004 yılında bir araç satın aldım satın aldıgım araç hakkında trafik müdürlüğüne araç ile ilgili sorguya gittigimde herangi bir sorun yoktu.(noter satış tarihi:14.04.2004).
sonrasında ruhsat deir işlemleri için gittigimde araç üzerinde 14.03.2004 tarihli bir tedbir konuldugu bilgisini aldım. Araç üzerinde 3.şahıslara bir etkisi bulunmadıgı bildigim için ilgili mahkemeye aracın satışını üzerime aldıgımı belgelerıyle bırlıkte bır dılekceyle gonderdım ve şu anakadar herengi bir sonuç alamadım.
Tedbirin kalkması için ne yapmam gerektegi hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz.
Tedbir işlemi noter satış tarihinden 1 ay önce gerçekleştirilmiş. Dolayısıyla satış geçersiz olur.
yanlız şöyle birşey var ben aracı satın aldıgımda trafik müdürlüğündeki kontrolllerde araç üzerinde herhangi bir tedbir gözükmüyordu.Bu nedenle noterden araç satışı oldu. Yoksa noter araç satışını temiz kağıdı olmadan zaten yapmıyor.
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçenizde tedbirin kaldırılmasını talep ettiniz ve devamında dilekçenizin neticesini takip ettiniz mi ?
sayın adminim ancak internetten takip edebliyorum çünkü ben istanbuldayım mahkeme Ankara'da nasıl bir şey yapmam gerekiyor bana bir yardım edebilirmisiniz.Bu dilekçem kabul olup olmadığı hakkında.Kabul olmazsa istihkak davası aç diyorlar ben tek başıma açabilirmiyim.
Alıntı:
yanlız şöyle birşey var ben aracı satın aldıgımda trafik müdürlüğündeki kontrolllerde araç üzerinde herhangi bir tedbir gözükmüyordu.Bu nedenle noterden araç satışı oldu. Yoksa noter araç satışını temiz kağıdı olmadan zaten yapmıyor.
Hukuken ve mantıken sonuna kadar haklısınız. Fakat trafik tescil şubelerinde işlem yukarıda belirttiğim şekilde yürütülüyor. Her ne kadar aracı satın almak amacıyla üzerinde takyidat olup olmadığını sorduğunuzda size yazılı olarak "satışa mani hali yoktur" şeklinde cevap vermişler ve bu yazıya istinaden noter satış işlemini gerçekleştirmişse de, noter satış senedi ilgili tescil kuruluşuna ulaşana kadar geçen süre içerisinde aracın eski sahibi adına gelen haciz, rehin, tedbir vb. takyidatları dosyaya işleyip yeni sahibi satış senediyle müracaat ettiğinde devir işlemini yapmıyorlar.
Olayın mahkemede lehinize çözüleceğine inanıyorum.
Arkadaşlar yukarıda belırttıgım konu ile ilgili bir istikak davası açacagım, bana bir dilekçe örneği verebilirmisiniz site içi aramalarımda böyle bir dilekçe örneği yada benzerini bulamadım.Şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
Arkadaşlar yukarıda belırttıgım konu ile ilgili bir istikak davası açacagım, bana bir dilekçe örneği verebilirmisiniz site içi aramalarımda böyle bir dilekçe örneği yada benzerini bulamadım.Şimdiden teşekkür ederim.
yardım lütfen :(
örnek istihkak davası dilekçesi lütfen arkadaşlar