Vergi dairesinin haczi ihtiyati haciz mi değil mi ?
Babamdan kalan mirası yanlış yönlendirilme sonucu zamanında reddedemedim.Hükmen miras reddi için tespit davası açmaya hazırlanırken öğretmen olarak çalıştığım okula vergi dairesinden haciz bildirisi geldi yalnız daha önce bana ödeme emri tebliği gelmedi çalıştığım yeri buldukları gibi haciz göndermişler.İlginç olan gelen tebliğ zarfının üzerinde muhatap olarak benim adım soyadım yazıyorken içerik okul idaresine maaşımın miktar belirtilmeden verdikleri hesaba aktarılması yönünde yazılmış.İki ayrı avukatla görüştüm biri itiraz edelim usulsüzlük var diğeri itiraz edemezsin sana değil okul idaresine gelmiş yazı diyor ben ise ileride 7 günlük zaman dolduğundan itirazınız reddedilmiştir denilmesinden korkuyorum.Bu ihtiyati haciz midir yoksa usulsüz müdür?Kafam çok karıştı.Hemen itiraz etmeli miyim,7 günlük süre dolmak üzere.Yoksa okula yazıldığı için benim itirazım yersiz mi olur ama muhatap kısmına da benim adımı yazmışlar ve araştırdım ihtiyati haciz gelirse dava açma süresi 30 değil 7 günmüş.Ne yapmalıyım?
Re: Vergi dairesinin haczi ihtiyati haciz mi değil mi ?
Sorularınızı vergi dairesi memuru olarak naçizane cevaplıyayım Arkadaşlar ekliyebilir veya düzeltebilir Bunlar benim bilgilerim
1-Ödeme emri gelmedi diyorsunuz Sanırım Vergi Dairesi size ulaşamama durumunda ilanen tebliğ yoluna gitmiş ve bu yolla size tebliğ etmiş sayılıyor.
2-İlanen tebliğ edilen borç nihayetinde haciz varakası çıkar ve bu haciz varakasına istinaden maaşınıza ve hatta vergi dairesi isterse ikametinizdede haciz işlemi uygulayabilir
3-Teblgi zarfının üzerine sizin isminizin yazıldığını ama içeriğinde okul müdürlüğü yazıldığını söylüyorsunuz Burda bir usulsüz tebliğ var ancak sanırım okul müdürlüğü tebliğin üstündeki isme değil içindeki yazıya itibar etmiş. Bu durumda avukatınız itiraz edelim demiş ancak ben bundan sonuç alınacağını sanmıyorum Kazansanız bile vergi dairesi anında tebliği usule uygun yapacaktır ve sonuç değişmiyecektir diye düşünüyorum
4-haciz bildirisinde miktar belirtilmeden yazı yazılmış diyorsun Bence miktar (yani oran) belirtilmeli idi Ancak 6183 sayılı yasa, maaşların en az 1/3 ila 1/4 oranında haczedilebileceğini söylüyor Bu durumda Bilmiyorum idareniz artık vergi dairesine yazımı yazır yoksa yasada belirtilen miktarımı uygular ama yine bir şekilde uygulanır Bu durumda bundanda sonuç alabileceğinizi zannetmiyorum Yani itiraz etseniz bile vergi dairesi yeni yazı yazar ve sorunu hemen çözer Siz mahkemeyle uğraştığınızla kalırsınız
5-Bu ihtiyati hacizmidir diye sormuşsunuz Sizin sorduklarınızdan bunun ihtiyati haciz olmadığı kanatına vardım Bence idareden yazıyı okuma gibi bir şansınız varsa öğrenebilirsiniz Ama bence ihtayati haciz değil. Vergi daireleri ihtiyati haczi yeni ve büyük borçlar için uygulamaya sokar Sizinkisi benim anladığım kadarı ile eski bir borç
Benim bilgilerim bu kadar umarım faydalı olmuşumdur Ama arkadaşlardan da eklemek istiyenler varsa ekliyebilirler
Re: Vergi dairesinin haczi ihtiyati haciz mi değil mi ?
Teşekkür ederim Cemaykutman siz duyarlı bir insansınız.Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz,sağolun.Ben de az çok sizin gibi düşünmüştüm bu konularda..