SSK'dan yetim aylığı alınabilir mi?
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/23/328.jpg
Babamın sigorta bilgilerı yukarda görüldüğü gibi benım merak etiğim konu anneme veya çocuklarına yetim dul aylığı bağlanabılırmı askerlık borçlanma prımlerını yatırırsak yardımcı olursanız sevınrım şimdiden hepinize tsk ederim...
Re: Ssk'dan yetim aylığı alınabilirmi?
Alıntı:
LNAU rumuzlu üyeden alıntı
http://i0903.hizliresim.com/2009/3/23/328.jpg
Babamın sigorta bilgilerı yukarda görüldüğü gibi benım merak etiğim konu anneme veya çocuklarına yetim dul aylığı bağlanabılırmı askerlık borçlanma prımlerını yatırırsak yardımcı olursanız sevınrım şimdiden hepinize tsk ederim...
Babanızın ölüm tarihi 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise, askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısını 900 güne tamamlayıp, annenize dul aylığı, çocuklarına da yetim aylığı bağlattırabilirsiniz...
2007 De babam vefat etii. sanırım askerlık borçlanmasıyla aylık bağlanabılır
bu durumda nereye başvuru yapmalıyım ne gibi belgelerı almalıyım?
Alıntı:
LNAU rumuzlu üyeden alıntı
2007 De babam vefat etii. sanırım askerlık borçlanmasıyla aylık bağlanabılır
bu durumda nereye başvuru yapmalıyım ne gibi belgelerı almalıyım?
Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürlüğü veya merkezine, Ek-1 Borçlanma Talep dilekçesi ile başvurunuzu yapabilirsiniz.
Borçlanma Talep Dilekçesinde,
4. satırda, prime esas kazancı asgari ücret ve asgari ücretin 6.5 katı oranında seçebilirsiniz. asgari seçmeniz durumunda, asgari ücretin %32 oranında aylık prim ödersiniz. O da aylık 213,12 TL dir. Sizin borçlanacağınız süre 480 gün olduğu için bu da 16 ay eder, 16x213,12= 3410 TL eder.
5. BORÇLANMAK İSTENİLEN HİZMET/SÜRENİN NİTELİĞİ başlığının altındaki Er veya Erbaş Olarak Geçen Süre yi seçerek,
6. BORÇLANMAK İSTENİLEN SÜRE kısmında ise, 4 ay 1 yıl yazarak borçlanmak istediğiniz süreyi belirtiniz.
Başvurunuzdan sonra hesaplanan borç miktarı tarafınıza tebliğ edilecektir. Borç tarafınıza tebliğ edildiği tarihten itibaren 1 ay içinde ilgili bankaya başvurup borcunuzu ödemek zorundasınız.
Ödemenizi yaptıktan sonra, Tahsis Talep dilekçesi ile aylık başvurusunda bulunabilirsiniz...