Eksik SSK Günleri Hakkında
Merhabalar
27.07.2008 tarihinde evlendim.Eşimin işyerinin çalışma şartlarından ve genel özelliklerinden rahatsız olduğum için işten ayrılmasını istedim.
eşim 25.08.2008 tarihinde patronu ile yaptığı görüşmede birden bire patronun tepkisiyle karşılaşmıştır. ''Ben senin kocanı zengin edemem yok sana tazminat falan '' demiştir. Eşim herhangi bir evrak imzalamadan işyerini terketmiştir.
Takip eden günde 26.08.2008 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayet dilekçesi verdik. Cevabı 16.03.2009 da geldi ve işverenin 8 haftalık ihbar ve çalışma süresi boyunca 750 TL net ücretten kıdem tazminatı ödenmesine karar vermiştir. Ancak 18.06.2001 ve 11.09.2002 tarihleri arasında ssk sız olarak çalışılmıştır. Gelen kağıdın alt kısmında not olarak bu tarihlerdeki ısrarlılığınız ve işverenin belirtilen parayı ödememesi durumunda iş mahkemesine başvurulmalıdır deniyor.
Şimdi burada asıl söz konusu ve bizim için önemli olan ssk primlerinin ödenmesi nasıl bir yol izlemeliyiz.
Cevaplarınız için şimdiden tşk ederiz.
Re: Eksik Ssk Günleri Hakkinda
Yardımcı olacak arkadas varsa çok sevinirim
Sanırım konuya vakıf kimse yok.
bu konuda bilgi sahibi arkadaslar varsa cevaplarını bekliyorum lütfen
Bahsettiğiniz tarihlerde işyerindeki çalışmayı belge veya o dönemde birlikte çalışılan kişilerin şahitliğiyle ıspatlayabiliyorsanız, işveren ve SGK na karşı hizmet tesbit davası açmanız gerekecektir.