Ogretmenlikten istifa edip ayrilmanin proseduru hakkinda bilgiye ihtiyacim var.
Saygilarimla
Printable View
Ogretmenlikten istifa edip ayrilmanin proseduru hakkinda bilgiye ihtiyacim var.
Saygilarimla
Avukatlar herşeyi bilir. Bilmelidir. :)
Kurum amirliğine istifa ettiğinize dair dilekçeyi verirsiniz, cevap gelinceye kadar göreve devam ederek, beklersiniz. Bir ay içinde cevap vermezlerse çeker,gidersiniz.Kabul etmeme hakları yoktur.Tekrar memur olmak istediğinizde, istifa tarihinizden itibaren -Yanlış hatırlamıyorsam- iki yıl geçmesi gerekir.
Tabii ki ayrılırken, üzerinize zimmetli olan birşey varsa teslim eder ve belgesini alırsınız.
İyi günler...
Sayin Sakar,
cevabiniz icin tesekkur ederim. Eger bilginiz varsa bir sey daha sormak istiyorum. 657 ye tabi devlet memuru olarak istafaya cevap gelene kadar olan sureyi rapor alarak, calisilan bolgenin disina cikmak mumkun mu acaba? Bir de rapor alarak yurtdisina cikmak konusunda bilgi edinmeye calisiyorum, bazi yerlerde disiplin cezasi olabilecegi, baska bir yerde de disiplin cezasi gerektirmedigini yaziyor.
saygilarimla.
Raporlu iken,rapor alınan alınan yerin dışına çıkmak,suçtur.Bu konuda; rapor aldığı ilçeden, eşinin görev yaptığı ilçeye giderek raporunu geçiren polisin başına gelenler, bu sitede yazılmıştı.
Memurun görev mahalli dışına çıkması konusundaki izin gerekliliği kaldırılacaktı.Değiştirildi mi, bilmiyorum.Olsaydı haberim olurdu gibi.İstifa dilekçesi vermiş birine de, izin vereceklerini pek sanmıyorum.Gerçi idarenin takdirinde olan birşeydir.
Hele,hele raporluyken, yurdışı...Olmayasıya iş.
Haa, hiçbir şey umurumda değil, diyorsanız; o zaman, mesele yok...Yani tutuklanmazsınız.Olsa olsa,İHRAÇ EDİLİRSİNİZ.
İyi günler.