-
Ali, Veli, 49, 50
Ali : "Artık tek vatan, tek yürek, tek bayrak gibi kavramları geçelim. Çünkü ben çoğulculuktan yanayım. Benim arabamın plakası bile 34 ABD 13. İstanbul'da polis beni çevirip "Bu ne plaka?" diye sorduğunda verdiğim cevap Anadolu Birleşik Devletleri’nin plakası oldu. ABD kurucularının ise 13’üncü temsilcisiyim. Anadolu Birleşik Devleti kuralım. Biz Osmanlı torunlarıyız. Padişah torunlarıyız. Büyük düşünmeliyiz. Şu Osmanlının torunları biraz daha ufuklara doğru baksa ve biraz daha kucaklayıcı olsa daha mutlu olurum."
Veli : "Sadece Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne üyeyim, ayrıca uluslararası olarak da Dünya Azerileri Kongresi üyesiyim.Sedat Peker ve Sami Hoştan`ın çıkar amaçlı suç örgütü lideri olduklarını kabul etmiyorum."
49 : "Hah, hah, ha, Kuzey Atlantik Paktı (NATO) benim 12 ayım içinde kuruldu. Türkiye NATO'ya kabul edilmedi."
50 : "Siz asıl benim 12 ayımda yapılan genel seçimlere bakın çocuklar"
DP= 52,68 CHP= 39,45 BAĞIMSIZ= 4,76 MP= 3,11
Türkiye, benim 12 ayımda, Birleşmiş Milletler'in Kore'ye askeri güç gönderme çağrısına, ABD’den sonra olumlu cevap veren ilk ülkedir. Benden 2 yıl sonra NATO'ya kabulümüz sayemdedir bilesiniz.
Ben : Çocuklaaaar, siz Ali, Veli, 49 ve 50'ye bakmayın, Atlıkarınca'ya bilet almayacağım. Atlıkarınca "Savaş Oyunu" demektir.
Atlı karınca dönüyor dönüyor
Dünya durmadan dönüyor dönüyor
Habire dönen büyüklerinize nisbet, bari siz ayağınızı yere sağlam basın çocuklar...
Not : Düzeyli Ali, Veli, 49, 50 skeçleri, 1970'lerde siyah beyaz TRT ekranında Atlıkarınca adlı çocuk programında yapılırdı.
-
Re: Ali, Veli, 49, 50