Tefecilik suçu nasıl ispatlanabilir?
Merhabalar!
2006 yılında kurmuş olduğum bir şirketin mali zorluklarını aşmak için (etik olmadığını bilerek ve tarzım olmadığı halde) tefeciden şirket çeki karşılığı bir miktar para aldım.Aldığım meblağnın nerdeyse tamamını ödediğim halde aylık %20-25 faizler nedeniyle şirketimi kapatmak zorunda kaldım.Şu anda çek kanununa muhalefetten yargılanmaktayım.Tefecilikle ilgili suç duyurusunda bulunsam ispatlamamın çok zor olacağı söyleniyor.Menfi tespit davasını önerenler oldu fakat onunda teminat ücretini yatıracak bir maddi durumum yok.Bu konuda sanki bana paran varsa adalet varmış hissini uyandırıyor.Sonradan öğrendiğim bir bilgi ise para aldığım tefecilerin çok büyük bir yapılanma olduğu ve yasadışı bir örgütle bağlantısının olduğu.Normal bir savcının bu tür şikayetlerde elinden pek birşey gelmiyeceği özel yetkili bir savcıyla konuşmam gerektiğide söylendi fakat nasıl ulaşabileceğimide bilmiyorum.Kısacası ödediğim bir miktar için hapse doğru yürüyorum.Bu konuda bana herhangi bir yol önerebilirseniz sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler
Re: Tefecilik suçu nasıl ispatlanabilir?
Sadece bu konu için insanlar kendilerini öldürüyorlar ve bu kanayan yara gitgide büyüyor.Bu konudaki görüşleriniz o kadar çok insan için bir umut ışığı olacak anlatamam.Bu konuyu lütfen sadece ücretsiz danışmak için açtığımı düşünmezseniz çok mutlu olurum