Oğlumun velayetini almak için ne yapmalıyım
Eşimden mart 2008 de anlaşmalı boşandık. 2000 doğumlu oğlumun velayetininin anneye verilmesine anlaşma protokolü gereğince razı olmak durumunda kaldım yoksa eşim boşanmıyordu. İki hafta önce ani bir kararla eski eşim ve oğlum başka bir ile taşındılar. Taşındıklarını hafta sonu oğlumla şahsi ilişki için yanıma almaya eve gittiğimde komşulardan öğrendim. Eski eşim bana ne taşınacaklarını nede nereye taşınacaklarını hala bildirmedi taşındıkları adresi de bilmiyorum. Cep telefonuna da çıkmıyor. Üçüncü sınıfa devam ederken özel okulundan ilişiği kesilen oğlum başka bir ilde başka bir okula nakil olmuş, okuldan öğrendim. Evde onları bulamadığım akşam polis karakoluna gidip "oğlumu kaçırdı nereye taşındıklarını da bilmiyorum diyerek şikayetçi oldum kızdığım için. Polis de o akşam tutanak tuttu. Ortada hiçbir geçerli hiçbir neden yokken ve halahazırda okulun 2. sömestr'i de devam ederken okuldan ayırtılıp başka bir ilde başka bir okula nakledilmesi hem eğitimi hem de muhiti değiştiğinden bu durum oğlum üzerinde menfi etkide bulunmaktadır. Üstelik bu arada ben oğlumla vedalaşamadan gitmişlerdir. Ayrıca üzerime yükümlülük olmamış olmasına rağmen özel okulun tüm giderlerini de ben karşılamaktaydım; dekontlar ve sözleşme bende. Bu arada ayda 750 TL oğlum için iştirak nafakası veriyorum. Annesi bir yıldır çalışmıyor iştirak nafakası ile hem kendi geçiniyor hem oğlana bakıyor. Yeni adresleri bilemediğimden çocuğumu göremiyorum yani kişisel ilişki kurmam bu şekilde engellenmiş oluyor. Yasal adreslerinde olmadıklarından icra dairesi birşey yapamıyor. Oğlumun velayetini artık annesinden almak istiyorum. Kısa vadede oğlumla kişisel ilişki tesisi için ne yapmalıyım uzun vadede de velayeti anneden almak istiyorum. Ne yapmalı, ne yapmamalıyım. Tüm ilgililere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum...
Re: Oğlumun velayetini almak için ne yapmalıyım
Bu konularda pek tecrübem yok ama şahsi kanaatime göre boşandığınız yerin aile mahkemesinden çocukla şahsi ilişkinin kurulmasını talep edebilirsiniz.Vereceğiniz dilekçede olayı aynen belirterek davalı ile hangi tarihte boşandığınızı,boşanma davasının esas ve karar numaralarınu belirterekten bir dilekçeyle başvurun.Talep sonucunuza velayetin değişen şartlara uyarlanmasını belirtin.Hakim olası bir durumda çocuğun velayetinin si<e verilmesini bile kararlaştırabilir.