İdari mahkemelerde dava süresi
merhabalar... benim birkaç sorum olacak. 2008 ekim ayında idari mahkeme tarafından -yürütmenin durdurulmasının iptali kararı- çıkan memurluk iptali ile ilgili bir davam sonuçlandı .Davayı 2008 kasım ayında danıştaya avukat aracılıyla verdim. Davayı idari mahkemeyede avukat aracılığı ile vermiştik...
sorularım....
1- İdari mahkemeler, dava dosyasını danıştaya en geç ne kadar sürede gönderiyor, bunun bir süresi varmı ( çünkü danıştayı her aradığımda dosya gelmedi cevabını alıyorum)
2-Dava danıştayda ne kadar sürer.
3- Avukatımdan hiçbir şekilde bilgi alamıyorum... avukatımı davadan çekebilirmiyim bunun için ne yapmam gerekir.....
cevaplarsanız çok sevinirimmm...
Re: İdari mahkemelerde dava süresi
İdare mahkemesinin kararına Danıştay nezdinde itiraz ve bu karara karşı da "Karar düzeltme" talebimin neticelenmesi 4,5 yıl sürdü.Bunun 3,5 yıldan fazlası sadece Danıştay kararı sırasında geçti.2005 Aralığından beri de AİHMde bekliyorum.Nasıl ama?...
İyi günler...
Re: İdari mahkemelerde dava süresi
2005 yilinda idare mahkemesine dava actim .Su an Danistayda "KARAR DUZELTME" asamasinda . Yani 4 yil gecmis .Muhtemelen gelecek seneye karara baglanacak. 5 sene insan hayatinda buyuk bir zaman.
Davanizin ne zaman sonuclanacagini bu kadar dusunmeyin eger saglinizi biraz olsun umursuyorsaniz...
saygilarimla.