Danıştay'dan eksik harç ödeme yazısı halen gelmedi davam iptal edilir mi?
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin, Unvan Değişikliği Sınavı ve atama esaslarına dair hukuka aykırı bazı maddelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması talepli, tüm kamu kurumlarına emsal teşkil edecek dava açtım.
İstanbul Bölge İdaresi Mahkemesi kanalı ile Danıştaya dava dosyam gönderildi. Fakat dosyam gönderilmeden önce,UYAP'ta iletişim olmadığından,vezne görevlisi benden yalnızca dosya gönderim ücretini alıp, harçlarınıda yarın gelip ödememi istedi.Ertesi gün geldiğimde dosyamın danıştaya gönderildiğini, harçlarını ise danıştaydan gelecek eksik harç yazısı ile ödeyeceğimi vezne görevlisinden öğrendim.
dava dosyamı hakime havale ettirdiğimden dava açmış kabul ediliyorum
benim endişem dava açma sürem olan 60 günlük süre 05.Nisan.2009 da doluyor danıştaydan halen eksik harç ödeme yazısı tarafıma gelmedi
1-dava açma süremden sonra harcımı ödediğimde davam usul yönünden etkilenir mi?
2-dava açma sürem bitmeden,danıştaydan eksik harç yazısı gelmesini beklemeden, istanbul bölge idare mahkemesinden eksik harcımı ödeme hakkım var mıdır?
3-vezne memurunun, istemim dışında dosyamı danıştaya göndermesinden harcımı ödeyemediğime dair idare ve danıştay mahkemesine bir dilekçe versem, sorumluluk açısından böyle bir işlem gerekir mi?
bu dava benim açımdan çok önemli ayrıca kazanmam halinde kamu kurumlarında çalışan herkese emsal teşkil edecektir.
görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
saygılarımla
Cevap: Danıştay'dan eksik harç ödeme yazısı halen gelmedi davam iptal edilir mi?
Aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu konuya bir cevap yazılmamış.
Ben kendi sorumu kendim cevaplayım. Şöyle ki, Danıştayda açtığım dava nedeni ile "eksik harç" yazısı çok sonra geldi. Ancak önemli olan eksi harcı göndermek ve gönderildiğine dair evrakı almak. Ödendiğine dair yazı gelmese dahi dava dilekçesinin iptali söz konusu değildir.