Af Başvurusu Sonrası Bakaya Kaldım
Merhaba, 5806 sayılı Af Kanunu için 25 Aralık'ta başvuruda bulundum ve kanunda aşağıdaki gibi bir madde (12. madde) olduğundan aralık celbinde sevke katılmadım (sınavlara girmedim). Daha sonra bu yüzden Aralık celbinde (yani affa başvurduktan sonra) bakaya kaldığımı öğrendim. Yazılı ifademi verdim ve ekine Af başvurusu yaptığıma dair belgeyi de ekledim.
Aşağıdaki maddeyi göz önünde bulundurarak Savcılıktan takipsizlik kararı çıkmasını bekliyordum fakat öyle olmamış. Sulh Ceza Mahkemesinde mahkemem olacakmış ve şu an yüksek lisansa afla dönmüş durumda öğrenciyim.
Savcılığın yanlış karar verdiğini düşünüyorum, doğru mu ?
Mahkemede aşağıdaki maddeye göre hareket ettiğimi beyan edeceğim ve öğrenci belgemi ibraz edeceğim. Ceza alır mıyım ? Alırsam ne gibi bir ceza olur ?
----- 5806 sayılı Af Kanunu (12. Fıkrası) --------
(12) Birinci fıkrada belirtilen başvuru süresi içinde askere alınmaları gerekenler, bu maddede belirtilen hakları kullandıkları takdirde tecilli veya tehirli sayılır. Bu Kanundan yararlanarak öğrenciliğe intibakları yapılanların askerlik tecil veya tehir işlemleri hakkında 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununun 35 inci maddesi hükmü uygulanır; bunlardan askere alınması gerekenlerin ise istemeleri halinde askerlik süresi boyunca öğrenim hakları dondurulur.
Re: Af Başvurusu Sonrası Bakaya Kaldım
merak etme bişey çıkacağına sanmam sonuçta o tarihlerde kanunun gerektiği şekilde başvurunu yapmışsın Bu arada 13 mayısa kadar işlemlerini yaptır askerlik işlemlerini belki bir faydası dokunur yeni yasaya göre