Senetsiz borcu nasıl tahsil edebilirim
2005 haziran ayında bankadaki hesabımdan 5000 tl çekerek güvendiğim bir arkadaşıma sözüne inanarak 19.500 tl ye % 50 ortak olacağız diyerek bir dükkan için verdim. o da bana 5000 tl ver geri kalanı ben ödeyeceğim dedi. ve bende verdim iaynı gün kağıt üzerinde 5000 verilmiştir 14.500 tl borç kalmıştır diye hem imzalı kağıt. hemde 15 adet borç senedi yapılmıştır. dükkanda kendi üzerinedir. imzalı kağıtta borçlu olanın yani arkadaşın , alacaklı olanın ayrılan ortağın ve bir şahidinde imzaları bulunmaktadır. parayı benim verdiğim de bilinmektedir o da bunu kabul etmektedir. borç bitmesine rağmen ve alacağımı istememe rağmen hala ödeme yapmamıştır. bana ödeyeceğim demektedir. borcunu inkar etmemektedir. bunu nasıl tahsil edebilirim? yani edilebilirmi?
Re: Senetsiz borcu nasıl tahsil edebilirim
İlamsız icra yolu ile alacağınızı icra dairesi aracılığıyla tahsil edebilirsiniz.Yinede tanıdğınız en yakın bir avukata danışarak icra takibinde danışmanlık desteği alın derim.
bir kurumumuz vardı 6 ay önce karşı kuruma satdık bir kısmını aldık yalnız arada birileri de olunca senet e falan ihtiyaç duyulmaz falan oldu 6 ay gecmesine rağman diğer bir kısmıı alamadık senet de olmayınca elimizde ne yapabiliriz
Aralık 2012'de evlenmek üzere olduğum erkek arkadaşıma iki bankadan da kredi çekip, yaklaşık 9000TL ye yakın borç para verdim. evleneceğimiz için işten de ayrılmamı istedi ve ayrıldım. Ayrıca iki kredi kartımda onda idi. Evlenmedik ama ilişkimizde bitmemişti.4,5 ay kredi ve kredi kartı ödemelerini yapacağını söyleyerek erteledi.şimdi bankalardan icra takipleri gelmek üzere ve yapabileceğim hiçbirşey yok. Doğal olarak evlenmek üzere olduğum için de senet yada herhangi bir belge yok. Sadece telefon mesajları var.İlişkimi bitirdim fakat borçlar onun yanına kar mı kalacak? Bu durum için, en kısa süreli takip ne olabilir.
Cevap: Senetsiz borcu nasıl tahsil edebilirim
İlamsız takip. Fakat itirazı halinde borç verdiğinizi kanıtlamak güç olacak.
Cevap: Senetsiz borcu nasıl tahsil edebilirim
Alıntı:
pgungordu rumuzlu üyeden alıntı
Aralık 2012'de evlenmek üzere olduğum erkek arkadaşıma iki bankadan da kredi çekip, yaklaşık 9000TL ye yakın borç para verdim. evleneceğimiz için işten de ayrılmamı istedi ve ayrıldım. Ayrıca iki kredi kartımda onda idi. Evlenmedik ama ilişkimizde bitmemişti.4,5 ay kredi ve kredi kartı ödemelerini yapacağını söyleyerek erteledi.şimdi bankalardan icra takipleri gelmek üzere ve yapabileceğim hiçbirşey yok. Doğal olarak evlenmek üzere olduğum için de senet yada herhangi bir belge yok. Sadece telefon mesajları var.İlişkimi bitirdim fakat borçlar onun yanına kar mı kalacak? Bu durum için, en kısa süreli takip ne olabilir.
Eskiden bunun tam tersi olurdu kızlar erkeklerin paralarını yerdi Fena kazıklanmışsınız Aşkınızın faturasını ödemek size kalmış malesef. İcra takibi başlatıp 7 gün içersinde itiraz etmeyi akıl etmez ise şansınız var derim. o zaman borcu kabüllenmiş olur.