Boşanamayacakmıyım ne tür bir dava olmalı
boşanma üzerine bir davam var kısaca özetleyim
2005 de açtığım boşanma davam 2006 haziran ayında reddedildi.Karşı taraf bağlanılan nafakayı az gördüğü için nafaka yönünden davayı yargıtaya gönderdi yargıtaya gönderirken temyiz dilekçesinde dosya içeriğne göre davanın reddine dair karara katılıyoruz ibaresi kullanarak nafaka yönünden kararın bozulmasını istiyoruz yazıyor
yargıtaydan karar 2007 mart ayında geldi ve karar onandı
sormak istediğim şey 3 yıllık bekleme sürem mahkeme karar tarihi olan 2006 haziran mı
yoksa nafaka ile bile gönderilmiş olsa yargıtay onama kararından sonra mı başlıyor
bir avukata danıştım yargıtay onama kararını beklemene gerek yok 2009 haziranda dava açabilirsin dedi
bir sorun daha çocukları görmeye gittiğimde hanım bir iki kişi var görüştüğüm evlenmeyi düşünüyorum dedi ama davayı açmam senin zamanın geldiğinde sen açarsın diyor bunu kullanarak ne tür bir dava açabilirim
Re: boşanamayacakmıyım ne tür bir dava olmalı
"Davayı açmam, sen açarsın" ifadesiyle sizin açacağınız davayı kabul edeceğini kastediyorsa her zaman anlaşmalı boşanma davası açabilirsiniz. Yani birlikte nafaka, tazminat, velayet gibi konularda anlaştığınızı belirten bir protokol hazırlarsanız ekinde bu protokolün olduğu dilekçeyle pazartesi günü anlaşmalı boşanma davası açabilirsiniz.
Ayrıca karşı tarafın yeniden evlenmesiyle nafaka ortadan kalkar, yeniden evlenecek olması lehinize bir durum, bir daha nafaka ödemezsiniz.
Eğer boşanmam diyorsa, bu kez diğer kişiyle ilişkisini veya başka bir kusurunu ispatlayacağınız bir boşanma davası açmanız gerekir.
cevabınız için çok teşekkür ederim ama anlaşmalı boşanmaya yanaşmayacak tamamen beni süründürmek ve bekletmek için söylüyor senin dava açma zamanın gelince açarsın boşanırsın gibi peki ben 2009 haziran ayında açabilirmiyim davamı yine aynı sebepten
3 yıllık fiili ayrılığa dayanarak boşanma davası açmak için mahkeme kaleminden boşanma kararının kesinleştiği tarihi sorun üzerine 3 yıl ekleyin.