Sözleşmeli personelin tazminat hakkı var mı?
Bildiğiniz üzere Dedaş bazı bölgeleri özeleştirmiştir.Ben ve arkadaşlarımda bu özeleştirlmiş yerlerde çalışmaktayız.Hizmet süremiz ise 2 yıl olarak sözleşme imzaladık, hizmet süremiz bitmek üzere ve bizim tazminat almaya hehangi bir hakkımız varmı varsa bunlar nelerdir.Teşekürler
Re: Sözleşmeli personelin tazminat hakkı var mı?
merhaba;
bende yeni konu açmamak adına buradan sorumu iletmek istiyorum. özel bir şirkette çalışmaktayım. önce 6aylık sözleşme imzaladık, akabinde 1yıllık imzaladık. şimdi 1yıllık bitmek üzre ve uzatmayacaklarını duydum. buna göre;
1-bana uzatmayacaklarını 30 gün önceden söylemediler, şuan sözleşme bitimine 15gün kaldı, sözleşme kanunen süresi kadar uzatılmış sayılmazmı?
2-sözleşmemin bittiği gün hala yenisi imzalanmamışsa tazminat alarak işten ayrılabilir miyim? hangi tazminatlara hakkım doğar?
teşekkür ederim..
ben tazminat falan almadan işten ayrıldım. teşekkür ederim, site sahiplerine hayırlı işler bol kazançlar dilerim...
Alıntı:
muratxq000082 rumuzlu üyeden alıntı
ben tazminat falan almadan işten ayrıldım. teşekkür ederim, site sahiplerine hayırlı işler bol kazançlar dilerim...
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=51834
Sızlanmadan önce , daha önce aynı soruyu sorduğunuz konuya verilen cevabı inceleseydiniz keşke.