Boşanma davasında yakın akrabaların yeminsiz şahit olarak dinlenmesi
Başlıkta da belirttiğim konu hakkında sitedeki avukat ve diğer hukukçulara çok önemli bir sorum olacak.
Yakın arkadaşımın boşanma davasında karşı davalı eşin ailesi şahit olarak dinlenecek. Mahkemede büyük ihtimal yalan söyleyerek kızlarının küfür ve hakaret etmediği yönünde ifade verecekler. Bu konuda ispat açısından ses kaydı mevcut. Mahkemede yalan şahitlikte bulunmak suç diye maddelerde yazıyor. Ancak bugün yakın arkadaşımın avukatı şöyle birşey demiş. Kendisinin de tam bilgisi olmadığı için araştırmak lazım demiş.
Avukatının dediği de şu: Karşı davalının ailesi yeminsiz olarak dinlendikten sonra yalan şahitlik ettikleri yönünde dava açılsa bile akraba oldukları için ceza almama durumları olabilir belki, araştırmak lazım demiş avukatı.
Bende siz hukukçulara bunu sormak istiyorum.
Yeminsiz olarak boşanma mahkemesinde ailesi yalan beyanlarda bulunursa ceza almama durumu var mı? Varsa hangi hallerde ceza almama durumu olabilir?
Ayrıca belirteyim rızasız olarak aile konutunda bir çok insan içinde kendisininde olduğu ortamda ses kaydı alması ceza davası açılmasını gerektiriyor.Gerekli madde konusunda bilgileri var. Bu konudaki ceza davası maddesini bilmekteyiz. Diğer konuda hukuki bilgi alabilirsem çok memnun olurum.
Ailelerin mahkemede yalan şahitlik etmeleri ceza almalarına engel midir? Avukatının bu konuda tereddütleri varmış.
Bu konudaki araştırmalarımda eğer yalan şahitlik edenler mahkemede doğrusunu beyan ederlerse ceza almazlar diye okumuştum. Bu konuda da bir sorum olacak.
Davayı açan kocanın şahitleri dinlendi. Sıra kadının şahitlerinin dinlemesine geldi. Kadının şahitlerinin dinlenmesi 2 celse sürmesi bekleniyor. Kadının tüm şahitleri dinlendikten sonra yalan şahitlik eden kişiler için suç duyurusunda bulununca, kadının avukatı yalan söyleyenlerin ceza almaması için yeniden boşanma mahkemesine çağırılıp ifadelerini değiştirecekleri yönünde bir ara celse talep etse kabul eder mi hakim? Sorma sebebim her iki tarafın tüm şahitleri de dinlendikten sonra bu ceza davasını öğrenince şahitlerin ifadesini değiştireceği yönündeki talebe hakim ne diyebilir?
Dinlendiği için red mi eder yoksa yalan şahitlik eden kişilerin tekrar boşanma mahkemesinde dinlenmesini kabul eder mi?
Re: Boşanma davasında yakın akrabaların yeminsiz şahit olarak dinlenmesi
Konu hakkında hukukçularımızdan bir yanıt alamadım. Yine de teşekkürler.
Cevap: Re: Boşanma davasında yakın akrabaların yeminsiz şahit olarak dinlenmesi
Merhaba.
Sevgili eşim beni mahkemeye verdi ve boşanmak istiyor.
Eşimin bana ettiği küfürlerin ve hakaretlerin bir şahidi annesi ile babası.
Eşimin ailesini şahit olarak gösterebilir miyim?
Saygılarımla.
Cevap: Re: Boşanma davasında yakın akrabaların yeminsiz şahit olarak dinlenmesi
Sizin lehinizde şahitlik edeceklerine emin misiniz?
Durumun kendi kızlarının aleyhine olacağını anladıkları anda fikirleri değişmesin?
Yoksa neden olmasın? Üstelik kanatimce oldukça da etkili olur.