Re: Bakaya nedeniyle mahkeme
Yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?
Hay allah yardımcı olacaktım ama arkadaş değiliz ne yazık ki....
1. Tebligat size yapılacak. Adresinizde bulunmamanız durumunnda muhtarlığa bırakılır kontrol edin.
2.Mahkemeye gitme zorunluluğunuz yok. Talimat ile ifadeniz alınır. Askerlik şubeniz nedeni ile dava yerli askerlik şubenizde açılmış.
3.İfadenizi hiç bir şekilde alamazlarsa gıyabınızda yargılama devam eder. Ancak bu durumda ceza almanız kesin gibi gözüküyor.
4.Yazınızda belirttiğiniz hususları belgeleyebiliyorsanız ceza alma ihtimaliniz çok zayıf. Sürekli hastahanede olduğunuzun belgeler ile kanıtlanmalı...
Eğer cezaya hükmedilirse ki düşük bir ihtimal muhtemelen para cezası olacaktır. Salt askeri ceza olmadığından tedbire çevrilebilir.
Cevaplar için teşekkürler commodore1tr.
Yalnız son cümlenizdeki "Salt askeri ceza olmadığından tedbire çevrilebilir." ifadeyi anlamadım.Para cezası başka bir cezaya mı çevrilir demek istediniz?
Alıntı:
teomanx rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplar için teşekkürler commodore1tr.
Yalnız son cümlenizdeki "Salt askeri ceza olmadığından tedbire çevrilebilir." ifadeyi anlamadım.Para cezası başka bir cezaya mı çevrilir demek istediniz?
Bakaya suçu firar izin tecavüzü gibi sadece askerlerin işleyebileceği suçlardan olmadığı için verilen ceza paraya çevrilebilir demek istemiş.
Teşekkürler yld19sm.Sadece 2008 Nisan dönemini için suçlu bulunursam ceza olarak ne kadar ücret ödemem gerekir sizce?
ben bir soru daha ekleyebilir miyim.bende 2 dönem askere gidememe ihtimalim var.bunun para cezası ne olabilir acaba?
2 dönem gitmezsen 6000 tl alırsın ona göre hoplatırlar valla