Geçici görevde nöbet usulu çalışan memura harcırah
Ben 657 sayılı kanun kapsamında hemşire olarak çalışmaktayım. İl merkezinde görev yapmakta iken, aynı il'e bağlı bir ilçenin devlet hastahanesine 90 gün süre ile geçici görevlendirildim.
Türkiyede bir çok hastahanede olduğu gibi geçici görev yaptığım hastahanede de nöbet usulu çalışılmakta olduğundan bende aralıklı olarak ayda (hafta sonlarıda dahil olmak üzere) 7 gün nöbet tutarak aylık mesai saatimi tamamladım (Nöbet süresi 24 saatdir). Kurumun tarafından geçici görevlendirme için yapılan harcırah hesaplamasında 6 gün üzerinden hesaplama yapılmaktadır.
Yapılan bu uygulama doğrumudur. Sonuçta ben bir fiil 7 gün nöbet tutarak bir nöbette 24 saat orada görev yaptım. Bu kapsamda görevlendirmelerde harcırah uygulama nasıl yapılmalıdır.
Saygılarımla,
Re: Geçici görevde nöbet usulu çalışan memura harcırah
Siz bu 90 gün içinde kaç defa ilçeye gittiniz ve geldiniz?
İyi günler...
90 gün içerisinde 21 gün nöbet tuttum. Ancak bu 21 gün çalışma 24 saat üzerinden oldu. Dolayısıyla 90 gün içerisinde fiili çalışma 8 saat olan günlük çalşma süresi fazlasıyla tamamlanmış oldu.
İlginize teşekkür ederim...
Yani, siz; 21 gidiş ve geliş mi yaptım diyorsunuz?Çünkü; hacırahınızda söz konusu olan gidiş ve geliş ücretleridir.Konu, kaç saat mesai yaptığınız değildir.
Siz iyisi mi, kaç gidiş-geliş yaptığınızı söyleyiniz.Yok, fazla çalışmışlığım oldu diyorsanız; o da Harcırah Kanunu kapsamında değildir.
İyi günler...
Cevap: Re: Geçici görevde nöbet usulu çalışan memura harcırah
Konuyu yeniden canladıracağım.
Aynı sorun benimde başıma geldi.
Şimdi Geçici görevlendirildiğim yazımda 1 ay süre ile sadece nöbetçi olduğu günler görevlendirilmiştir diye ibare var.
Ben bir aylık mı yolluk alacağım yoksa sadece nöbet gün sayıma göre mi?
Valilik olurunda böyle bir ibarenin bulunması yasal mıdır?