Cevap: Re: Ben Suçlu muyum?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkınd Kanun'un 174. maddesinde ".....genel mükünlere göre cezalandırılmaları gerekenlerin sıfat ve memuruyetleri ne olursa olsun haklarında umumi hükümler dairesinde kovuşturma yapılır" denilmektedir.
Buna göre kanımca görev süresince kamu görevlisi sayılacağınızdan 5237 sayılı yasanın 257/2 maddesi gereğince dava açılabilir diye düşünüyorum.
Ancak açıkçası ben şimdiye kadar bu konuda yargılanan kimse ne gördüm ne de duydum. İsterseniz Fatih Seçim Kuruluna giderek konuyu bir sorun ve içiniz rahat etsin.
ben varım 298 sayılı kanunun 138-139-151 ve 174 maddelerini ihlal etmişim seçim bittikten ve sorunsuz bir sandık teslim ettikten 3,5 ay sonra sandık kurulundaki akp li üye tarafından mhp ye oy verdim diye şikayet edilip hakkımda ön inceleme sonrasında cumhuriyet başsavcılığına sevk edilmekle birlikte disiplin soruşturması açılarak kademe ilerlemesini durdurma herhangi bir siyasi parti aleyhine yada lehine fiilen faaliyette bulunmak suçun gösterilip dosya tanzim edilip il disiplin kuruluna sevk edildim.bu konuyu detaylı görüşebileceğim yada bana yardımı olabileceklerden acilen yardım bekliyorum.Nolur banada cevap veren olsun ama çabuk lütfen