Avukat Hangi Durumlarda Haklı Olarak Azlediilir?
Sayın hukuk insanları, sizlere sormak istedigim bir durum var. Bir avukat ile bir dava için anlaşmış idik. Karşılıklı sözleşmemiz bulunmaktadır. Dava tamamlanmış değil. Ancak ben avukatın mahkemede yeterince beni temsil edebildiğine inancım kalmadı. Duruşmalarda, yapması gerekeni yapmayarak, bir bakıma beceri eksikliği görüyorum. Kusura bakmayın bu tabiri kullanmak zordundayım ama durum bu şekilde.
Şimdi, ben karşı tarafa verdiğim peşinatı almak istemiyorum, sonuçta hakkı geçti, ancak vermem gereken geri kalan parayı da vermek istemiyorum. Bana bu konuda yol gösterebilir misiniz? Avukat hangi durumlarda haklı olarak azledilebilir? Avukatın azledilebilmesinin haklı olduğunu kanıtlamak için de mahkemeye gitmek mi gerekmektedir?
Re: Avukat Hangi Durumlarda Haklı Olarak Azlediilir?
Alıntı:
Duruşmalarda, yapması gerekeni yapmayarak, bir bakıma beceri eksikliği görüyorum.
Yapması gerekip de yapmadığı nedir?
Alıntı:
murat.ugurlu rumuzlu üyeden alıntı
Karşılıklı sözleşmemiz bulunmaktadır.
Sözleşmede bu konuda bir tanımlama mevcut değil mi?
Yapması gereken durumdan kastım şudur. Gereksiz yere işi uzatmaya gitmiştir. Çok fazla detay vermek istemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Hangi avukata sormuş isem, bunu yapmamalı idi diyor.
Erdoğan bey, sözleşmede mevcut derken neyi kastettiniz?
Madde 174 - Üzerine aldığı işi haklı bir sebep olmaksızın takipten vazgeçen avukat hiçbir ücret isteyemez ve peşin aldığı ücreti geri vermek zorundadır.
Avukatın azli halinde ücretin tamamı verilir. Şu kadar ki, avukat kusur veya ihmalinden dolayı azledilmiş ise ücretin ödenmesi gerekmez...
....
Yukarıdaki düzenlemeye göre, avukatın haklı nedenle azli halinde ücrete hak kazanması söz konusu olamaz. Haklı azil hallerine şu örnekler verilebilir:
Karşı tarafın da vekilliğini üstlenmek, güven sarsıcı hareketlerde bulunmak, sadakat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranmak, müvekkilinin zararına olacak davranışlarda bulunmak, görevini yerine getirirken gerekli özen ve dikkati göstermemek, dava hakkında müvekkilini bilgilendirmemek, davayı takip etmemek, kusur veya ihmali yüzünden davayı sürüncemede bırakmak.....