Kalıcı sakatlığa neden olan trafik kazası geçirdim ama tazminat alamadım
Ben :Zafer erdemir Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Meslek Yüksek okulunda 1993 yılından beri Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktayım.1999 yılı aralık ayında Tokat'ın Erbaa ilçesine ders vermeye gidip gelirken 17aralık.1999 yılında ders vermeye gidişin dönüşünde trafik kazası geçiriyorum, kafa travması geçiriyorum beyinden defalarca ameliyat oluyorum kolumda platin var, beyinde şant var bedensel ve zihinsel performansımda işgöremez düzeyinde bir değişme meydana gelmiştir.
Bu iş gücü kaybımdan dolayı ve meydana gelen trafik kazasından dolayı mahkemeye başvurdum ama herhangi bir sonuç alamadım. sigorta şirketine veya herhangi bir yere herhangi bir dava dilekçe vermedim. şoföre açtığımız dava aleyhimize sonuçlandı adam beraat etti.
böyle bir durumda bir hak kaybım olmuyormu.
yürümemde aksama var topallıyorum.
Re: Kalıcı sakatlığa neden olan trafik kazası geçirdim ama tazminat alamadım
Sayın Erdemir; verdiğiniz bilgiler oldukça yetersiz.
1-Trafik kazasını kendi kullandığınız araçla mı yaptınız?
2- Şayet başkasının kullandığı bir araç ise, bu araç mevzuat hükümlerine göre yolculuk yaptığınız güzergahta ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan bir araç mıydı?
3-Trafik kazasının oluş şekli nasıldı? Aracın herhangi bir sebeple devrilmesi, yoldan çıkması vb. şeklinde tek taraflı bir kazamıydı? ya da iki veya daha çok sayıda aracın karıştığı bir kazamıydı?
4-Kaza sonrası tutulan polis veya jandarma tutanaklarında kusur dağılımı ne şekilde yapılmıştı?
5- Şayet araç ticari yocu taşımacılığı yapan bir araç ise "zorunlu ferdi koltuk kaza sigortası" da mevcuttur. Bu konuda herhangi bir müracaatınız oldu mu?
6- Hepsinden önemlisi açtığınız davada avukatınız var mıydı?
Re: Babam ölümlü trafik kazası geçirdi kusur tam olarak karşıya ait ben nasıl para alabilirim.
mrb arkadaşlar,babam ölümlü trafik kazası geçirdi karşı taraf 8/8 kusurlu görüldü,bende sigorta şirketinden para almak istiyorum nasıl alabilirim.sigorta şirketine ne gibi evraklar göndermem gerekir şimdiden teşekkürler.
Cevap: Re: Babam ölümlü trafik kazası geçirdi kusur tam olarak karşıya ait ben nasıl para alabilirim.
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ,BİLDİĞİNİZ GİBİ ÜLKEMİZDE HER YIL ONBİNLERCE KİŞİ TRAFİK TERÖNÜNDEN ÖTÜRÜ HAYATINI YİTİRMEKTE BİNLARCESİDE BAĞLI SEBEPLERDEN SAKAT KALMAKTADIR ,MEYDANA GELEN KAZALARDA EN BAŞLICA FAKTÖRÜN İNSAN OLDUĞUNU UNUTMAYALIM ,LÜTFEN KENDİNİZ VE SEVDİKLERİNİZ İÇİN TRAFİKTE BİRAZ DAHA DİKKAT. ...
KARAYOLLARI TRaFİK KAZANUNU HÜKÜMLERİ GEREĞİ SİGORTA ŞİRKETLERİ EVRAK TAHSİSİ SONRASINDA EN GEC 7 İŞ GÜNÜ İÇİNDE MAĞDUR KİŞİNİN HAK ETTİĞİ TAZMİNATI ÖDEMEK ZORUNDA ,ANCAK SİGORTA ŞİRKETLERİ KEYFİ DAVRANIŞ SERGİLEYİP MAĞDUR KİŞİLERİ DAHA COK MAGDUR ETMEKTE ..BU KONUDA BİZLERDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPALIM VE BİLGİ EDİNME KANUNU HAKKIMIZI KULLANIP BAŞBAKANLIK KANALIYLA KANUNDA YAPTIRIM HAKKIMIZI KULLANALIM VERECEĞİM ADRESLERDEN KONUYLA İLGİLİ BİLGİ ALA BİLİR GEREKLİ ŞİKAYETLERİNİZİ İLETE BİLİRSİNİZ .ŞİMDİDEN HEPİNİZE KAZASIZ MUTLU YARINLAR DİLERİM
TRAFİK KAZASI MAĞDURLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL BAŞKAN YRD VOLKAN ACAR
BAŞ BAKANLIK ŞİKAYET: http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bim ... Entry.aspx
BAŞKANLIK RESMİ SİTE ADRESİMİZ . http://www.trafikkazasimagdurlari.org
http://www.trafikmagdurlari.com
Cevap: Kalıcı sakatlığa neden olan trafik kazası geçirdim ama tazminat alamadım
Yargı taydan beklenen karar .bildiğiniz gibi trafik kazaları sonucu sakat kalan veya hayatını kaybeden kişiler, aslı kusurlu olduğu zaman ailesi ve kendisi tazminat alamıyordu.ama yaklaşık 2 ay önce Yargıtay genel idare kurulunun aldığı emsal karar gereği ,kaza sonucu kişi asli kusurun tamamını almış olsa bile ailesi tazminat ala bilecektir .bu karar geçmiş 4 yılıda kapsamaktadır .bu gibi mağduriyet yaşayanların bir an evvel işlemlerini başlatmaları gerekmektedir. http://trafikmagdurlari.org.tr 0312 214 11 64
Cevap: Kalıcı sakatlığa neden olan trafik kazası geçirdim ama tazminat alamadım
sayın arkadaşlar ben bu konuyu takip eden ve mağdur durumda mağdurların mağduriyetini yapan bir sigorta işlemi yapan bir iş yeri sahibiyim bu konuda bilgi ve yardım isteyen arkadaş mail veya burdan yardım talep edebilirler elimizden geldi kadarla yardımcı olmaya çalışırım
- - - Updated - - -
birde işlem yapan arkadaşlar yanlış işlem yapmayın yoksa olan hakınızda yanlış bir işlem yüzünden kaybebilirsiniz bilginiz bu konuda