Eşimin üzerine tapulasam mı?
20 yıllık evli 1 ondokuz yasında oglu olan emekli bir aile reisiyim.ne fakiriz nede zengin bir aileyiz benim sorunuma gelince ben aile hayatım boyunca mal alırken eşimle yarı yarıya pay ettim hepsini hatta eşime daha fazla mal yaptım üzerine.fakat bu aralar aramızda biraz uyumsuzluk var buda beni endişelendiriyor. ben 1996 senesinde bir bodrumda yazlık kooparatife üye oldum aidatlarınıda kendi adıma devamlı ödedim şimdi bu evde oturuyoruz ve yakında tapusu cıkacak .buraya kadar normal fakat eşim 3 aydır bu evin tapusunu benim üzerime yapacaksın diye baskı yapıyor baska birsey demiyor hayatımın tadı tuzu kalmadı bu yuzden .benim sorularım sunlar.
*eşimle herhangi bir ayrılma durumunda.aramızda bir mal ayrımı sözleşmesi yapmadık noterden filan
*yazlık evi eşimin üzerine tatsılık cıkmasın diye tapulasam acaba ayrılma olursa bu evin yarısını talep edebilirmiyim.
*2004 model bir mersedes otomobilide aynı sekilde eşimin üstüne ruhsatını cıkarmıstım 2 sene önce aynı şekilde bu otomobilinde yarısını talep edebilirmiyim.
yardımlarınız için simdiden tesekkur ederim.