Avukat beni kandırıyor olabilir mi?
Merhabalar,
Daha önce icraya verilip 832,00 TL lik borcunu ödediğim kartın yeniden bir borcu olduğu çıktı ortaya... Avukat tarafından eve bir kağıt gönderilmiş sanırsam icra dairesine mal beyanı yapmamı istiyor... Ben bugün avukatla yüz yüze görüştüm ve bana kelimesi kelimesine söyledikleri şunlar... :
Öncelikle bilgisayarının ekranında olan borcu gösterdi. Ben kendisine bu borc daha önce 832,00 TL olarak ödendi dedim. Bu kalmış dedi. İyi peki dedim bana 76,00 TL yi öde kapatalım dedi tamam dedim (Normalde gelen ihbarnamede 630,00 TL olarak görünüyor avukat masrafı dahil ) sonra bir dakka dedi senin borcun kampanyaya giriyor dedi ne kampanyası dedim 31,12,2007 yılında bir kampanya oldu dedi ve borcumu sıfırlayacağını söyledi ve 2 dakika sonra tamam dedi borcun sıfırlandı dedi sevindim açıkcası sonra yarın gel sana bir dilekçe imzalatayım kampanya için bunu 2. icra dairesine götür dedi. Burda kafada bir ampul yandı içimede bir kurt düştü. sonra bana bir de harçlık çıkarabileceğini söyledi önümüzdeki ay için çıkarabilirsem dedi (öğrenci olduğum için düşündü galiba) neyse sorun şu bu avukat acaba bana borcu kabul ettiğimi ve düzenli olarak ödeyeceğime dair bir kağıtmı imzalatmaya çalışacak tabi ödemediğimde 1 ay hapis var sonunda yoksa gerçekten böyle bir şey varmı yani kampanya filan bana gerçekten yardımcı mı olmaya çalışıyor ? Anlamadım lütfen bu sorunuma bir yorum getirin. Ki ona göre bende önlemimi önceden alıp çıkayım karşısına... Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler dört göze cevaınızı bekliyorum...
Avukat beni kandırıyor olabilirmi ?
Beyefendi,
Avukatlar zor,uzun ve meşakkatli eğitimi insanları kandırmak için almıyorlar. Yine de güvenmiyorsanız İcra Müd.ne gider, dosyanızı çıkartmalarını ister,İcra Müdürüne hesaplatır,borcunuz olup olmadığını öğrenip; varsa icra müdürlüğüne dosya hesabına ödeme yaparsınız.
İyi günler
Re: Avukat beni kandırıyor olabilirmi ?
Avukat hanım ben sadece o an düşündüğümü söyledim avukatlar yalancı sahtekar bişi demedim. Bu devirde kimin ne yapacağı belli olmuyor gerçekten yardım edecekse ardından 40 kez dua ederim ama önüme koyacağı belge borç kabullenme ise o zaman ne yapacağımı bilmiyorum ben bu konuda bilgi almak istiyorum. Siz avukatların aldıkları eğitimin insanlar için olup olmaması konusunda bana birşeyler anlatmışsınız o avukatlıkla ilgili birşey değil bence kişinin karakteri yapısıyla ilgili...
Ödemeyi düşünmediğiniz borç hakkında taahhütname imzalamayın, 3 ay hapis cezası yatmak zorunda kalabilirsiniz..
Alıntı:
Av.Hülya Büyükoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Beyefendi,
Avukatlar zor,uzun ve meşakkatli eğitimi insanları kandırmak için almıyorlar. Yine de güvenmiyorsanız İcra Müd.ne gider, dosyanızı çıkartmalarını ister,İcra Müdürüne hesaplatır,borcunuz olup olmadığını öğrenip; varsa icra müdürlüğüne dosya hesabına ödeme yaparsınız.
İyi günler
:rolleyes: :o