Kazanılmış hakkın geri alınması
2008 KPSS'si ile girmiş olduğum PTT'de, 25 şubatta memur statüsünde aktif olarak göreve başladım.Geçen hafta hastaneye gittim.Gözlük yazdılar.PTT'nin sağlık sandığına güvenerek kaliteli bir gözlük aldım.PTT sağlık sandığı, sağlık konusunda yapılan harcamaların büyük bölümünü geri veriyor.
Derken dün çalıştığım kurumdaki şef, beni çağırdı ve bana 10 gün önce kendileri tarafından verilen,imzalanan,mühürlenen -emekli sandığına tabii- sağlık karnesini geri istediler.Olayı anlayamadım, sordum..Bana , PTT'ye yeni atanan memurların artık emekli sandığına değil, SGK 'ya bağlı olduklarını bu sebeple sağlık karnesini geri istediklerini söyledi.Ben de bugün verdim.
Bir de bi kağıt imzaladım bugün,tebligat belgesi...
PTT'ye Kasım 2008'den sonra atanan memurların artık PTT sağlık sandığından faydalanamayacağı yazıyordu üzerinde..
5 aydır bu kağıt, Ankara'dan il PTT müdürlüklerine nasıl ulaşmadı o ayrı bir konu..
Ama benim sormak istediğim asıl şey şu.
5 gün önce aldığım maaş bordroma batığımda üzerinde PTT sağlık sandığına yapılan kesinti belirtiliyordu ve yanında kesilen miktar vardı.
Bu; bir sonraki bordroma (15 nisan) dek benim PTT sağlık sandığından faydalanabileceğim anlamına gelmiyor mu?
Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.Sizce ne yapabilirim?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler...
Re: Kazanılmış hakkın geri alınması
hiç mi fikri olan yok?
:(